Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Aicina uz otrajām liturģiskās mūzikas rekolekcijām (video)
12.01.2015 pl. 22:25
No 6. līdz 8. februārim Liepājā, sv. Dominika klosterī notiks otrās liturģiskās mūzikas rekolekcijas, kurās īpašais viesis būs mūziķe un komponiste Sintija Grava.

Pagājušā gada decembrī Liepājas sv. Dominika klosterī noslēdzās pirmās liturģiskās mūzikas rekolekcijas jeb darbnīcas – Adventa laika rekolekcijas, kas notika no 12. līdz 14. decembrim. Tajās piedalījās dziedāt mīloši cilvēki no Liepājas, Aizputes un Rīgas. Mācījāmies dažādus adventa dziedājumus, pamatā balstītus dominikāņu tradīcijā. Apguvām arī divas Liepājas mūziķu radītas dziesmas, neiztrūka „Slēdz debess vārtus vaļā, Kungs” M. Celminska apdarē, kā arī viena 16. gadsimta dziesma, kuras vārdi tika speciāli šīm rekolekcijām iztulkoti no poļu valodas. Varētu teikt, ka rekolekcijas jeb mūzikas darbnīcas mēs veidojām kopā – katrs pieliekot savu artavu. Tēvs Oskars Jabloņskis OP palīdzēja iedziļināties Baznīcas liturģijas skaistumā, kā arī visi kopā varējām padalīties pieredzē un pārrunāt jautājumus, kādi radušies līdz šim, kalpojot draudzēs un izvēloties dziedājumus Sv. Misei.

Tagad aicinām uz nākošajām muzikālajām rekolekcijām, kurās mācīsimies parastā liturģiskā laika dziedājumus un turpināsim studēt liturģiju. Tās notiks šī gada 6. - 8. februārī, sākoties piektdienas vakarā pēc Sv. Mises un noslēdzoties ar svētdienas Sv. Misi 12.00, kurai tad šo rekolekciju laikā gatavosimies. Īpašais viesis būs pazīstamā mūziķe Sintija Grava, viņa mācīs mums savas dziesmas. Gaidām uz rekolekcijām gan tos, kas jau piedalījās Adventa rekolekcijās, gan jaunus dalībniekus, kuriem, lai viņi varētu pilnvērtīgi iekļauties, centīsimies iepriekš jau sagādāt izstudēšanai iepriekšējo liturģijas lekciju materiālus.

Atgādinām, ka "Divi vienā" ("2-1") ir muzikāli liturģiskas nodarbības, apvienotas ar nedēļas nogales rekolekcijām. Tās ir plānotas dažādos liturģiskajos laikos, no piektdienas vakara līdz svētdienai un notiek Liepājā, sv. Dominika klosterī, Jelgavas ielā 17.

Nodarbības domātas ikvienam, kam sagādā prieku dziedāt Dieva godam, kā arī iegūt zināšanas par Baznīcas liturģiju. Katrā šādā nedēļas nogalē mūzikas nodarbības vada kāds katoļu kopienā pazīstams mūziķis. Adventa rekolekcijās to darīja sv. Dominika baznīcas sholas vadītāja Kristīne Locika, februāra darbnīcās palīdzēs mūziķe un komponiste Sintija Grava. Rekolekcijas vadīs t. Oskars Jabloņskis OP.

Dalībnieki joprojām varēs padziļināt savas zināšanas par liturģiju un liturģisko mūziku, paplašināt savu dziesmu repertuāru ar jaunām dziesmām un jaunām tradicionālo dziesmu aranžijām, bagātināt savu dziedāšanas pieredzi, kā arī uzklausīt rekolekcijas.

Dalības maksa nodarbību dalībniekiem, kuri izmantos klostera telpās naktsmājas, būs 18 EUR, bet pārējiem dalībniekiem 9 EUR. Pieteikties var līdz 2. februārim: e-pasts:  vai telefoniski: 26705843 – Kristīne.

Kristīne Locika

Video: Ieskats Adventa rekolekcijās

Skatīties YouTube vietnē