Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Pieteikšanās pasākumam "Baznīcu nakts" ir pagarināta līdz 15. februārim
23.01.2015 pl. 13:25

Ņemot vērā svētku laiku decembrī un janvāra sākumā, organizatori pieteikšanās kultūras notikumam "Baznīcu nakts" ir pagarinājuši līdz 15. februārim. Paredzams, ka tas ļaus palielināt dalībnieku skaitu novados un mazpilsētās.

"Mēneša laikā savu dalību "Baznīcu nakts" pasākumā jau pieteikušas 45 tradicionālo kristīgo konfesiju baznīcas gan no Rīgas, gan citām Latvijas pilsētām. Aktīvāk piesakās luterāņu un katoļu draudzes, saņemti pieteikumi arī no baptistu un metodistu draudzēm. Piedalīties aicinātas arī pareizticīgo baznīcas," saka projekta vadītājs Jurģis Klotiņš.

Pašlaik apkopotie pieteikumi liecina, ka "Baznīcu nakts" šogad norisināsies Alojā, Apē, Dobelē, Dundagā, Ērgļos, Jelgavā, Ģipkā, Kabilē, Klosterē, Līgatnē, Ogrē, Pāvilostā, Rīgā, Saulkrastos, Skrīveros un Valmierā. Dalību apstiprinājuši arī divi klosteri - Māsu kalpoņu klosteris Rīgā un Betānijas dominikāņu māsu klosteris Mārupē.

Pirmā "Baznīcu nakts" Latvijā tika organizēta 2014. gada 6. jūnijā un tajā piedalījās 43 Rīgas dievnami. Pasākumu apmeklēja aptuveni 20 tūkstoši cilvēku. "Baznīcu nakts" ideja līdz Latvijai ir atceļojusi no Austrijas un Čehijas. Pirms 10 gadiem "Baznīcu nakts" aizsākās Austrijā kā Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā. Kopš 2012. gada "Baznīcu nakts" notiek arī Tartu, Igaunijā.

Rīgā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa - nodibinājums "Fonds Baznīcu nakts". Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji.

Pieteikuma anketa pasākumam "Baznīcu nakts"