Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Jēzus pestīšana un aizbildināšana ir svarīgākas par dziedināšanu
23.01.2015 pl. 15:49
„Vissvarīgākā ir nevis fiziskā dziedināšana, bet fakts, ka Jēzus mūs atpestī un aizbildina par mums,” 22. janvāra rīta Svētajā Misē apgalvoja pāvests.

Komentējot dienas Evaņģēlija lasījumu, kurā stāstīts par pūli, kas no visas apkārtnes nāk pie Jēzus, Francisks atzīmēja, ka Dieva tauta Kungā saskata cerību, jo Viņa rīcība un mācības veids skāra sirdi, nonāca līdz sirdij tāpēc, ka Viņam piemīt Dieva Vārda spēks.

„Tauta jūt un redz, ka Jēzū piepildās apsolījumi, ka Jēzū ir cerība. Tauta bija nedaudz pagurusi no veida, kādā ticību mācīja tā laika likuma doktori, kas uz tautas pleciem krāva daudzus baušļus, daudzus priekšrakstus, taču nesasniedza tās sirdi. Un kad tā redz un dzird Jēzu, Viņa priekšlikumus, svētības… tā jūt, ka iekšienē kaut kas sakustas. Tas ir Svētais Gars, kas to pamodina! Un tauta iet Jēzu uzmeklēt”.

Pūlis nāk pie Jēzus, lai tiktu dziedināts, proti, meklē savu labumu. Pāvests apgalvoja, ka neesam spējīgi sekot Jēzum ar nodomu šķīstību, vienmēr vēlamies kaut ko sev, kaut ko Dievam… Tauta uzsāk gājumu, meklē Dievu, taču vienlaikus meklē arī veselību, dziedināšanu. Tā metās pie Viņa, lai Viņam pieskartos, lai sajustu no Viņa izrietošo dziedinošo spēku.

Taču, kā skaidroja pāvests, vissvarīgākais nav vis tas, ka Jēzus dziedina, lai arī tā ir citas dziedināšanas zīme, nedz arī fakts, ka Jēzus saka vārdus, kuri uzrunā sirdi, lai arī tas palīdz satikt Dievu. Vissvarīgākais ir tas, ka Kristus var brīnišķīgi atpestīt tos, kuri caur Viņu tuvojas Dievam. Jēzus atpestī un aizbildina par mums.

„Jēzus atpestī! Šīs dziedināšanas, šie vārdi, kas sasniedz sirdi, ir pestīšanas sākuma zīme. Daudzi cilvēki, kuri sāk iet, lai dzirdētu Jēzu, vai lūgtu dziedināšanu, vēlāk atgriežas pie Viņa un jūt pestīšanu. Vai vissvarīgākais ir tas, ka Jēzus dziedina? Nē, tas nav vissvarīgākais. Ka māca? Nē, arī tas nav vissvarīgākais. Vissvarīgākais ir tas, ka Viņš atpestī! Viņš ir Pestītājs un mēs esam Viņa atpestīti. Tas ir vissvarīgākais! Un tas ir mūsu ticības spēks!”

Jēzus uzkāpa pie Tēva un no turienes katru dienu, katru brīdi turpina par mums aizbildināt.

„Tā ir Jēzus aktualitāte. Tēva priekšā Viņš dāvā savu dzīvību, dāvā pestīšanu, rāda Tēvam savas brūces, kas ir pestīšanas cena. Un katru dienu Jēzus iestājas par mums. Kad viena, vai cita iemesla dēļ mēs jūtamies nospiesti, atcerēsimies, ka Viņš par mums lūdzas un nemitīgi aizbildina. Mēs to bieži aizmirstam, domājot lūk ko: „Jēzus ir uzkāpis debesīs, nosūtījis mums Svēto Garu un visa vēsture ar to beigusies.” Taču nē! Īstenībā, Jēzus iestājas par mums katru dienu. Šai lūgšanā „Kungs Jēzus, apžēlojies par mani, aizbildini par mani!” vērsīsimies pie Viņa, lūdzot šo aizbildniecību.”

Radiovaticana.va
Foto: News.va