Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Bīskapa paziņojums sakarā ar Vissv. Sakramenta zādzību Saldus baznīcā
22.02.2015 pl. 12:00
Dārgie ticīgie,
ar skumjām, man jums jāpaziņo sāpīga ziņa. 18. februāra, Pelnu trešdienas, vakarā Saldus Sv. Pētera un Pāvila draudzes baznīcā ir notikusi Vissvētākā Sakramenta zādzība - profanācija.

Euharistija, Vissv. Altāra sakraments mums katoļiem ir vislielākais dārgums, jo tajā ir klātesošs pats Kristus, kurš mūsu dēļ upurējas. Euharistijas noslēpumā nemitīgi norisinās mūsu pestīšanas veikums. Euharistija ir visas mūsu kristīgās dzīves, kā arī Dieva godināšanas avots un kalngals. „Pārējie sakramenti un visi Baznīcas apustuliskie darbi ir saistīti ar Vissvētāko Euharistiju un Tai pakārtoti.” (KTK. Kan. 897)

Tādēļ Vissv. Sakramenta profanācijas - apgānīšanas sekas ir vissmagākās: „Tas, kas izmet vai svētzadzīgā nolūkā paņem vai patur konkrētās zīmes, ar to pašu iekrīt likuma piespriestajā un Apustuliskajam Krēslam rezervētajā ekskomunikā”. (KTK. Kan. 1367) Tas nozīmē, ka tie, kas to izdara ar to pašu tiek izslēgti no Baznīcas vienības, un viņu atbrīvošana no šī soda ir rezervēta pāvestam.

Notikušā sakarā ar šo svētdienu, 22. februāri, uz nenoteiktu laiku tiek pārtraukta Nemitīgās Adorācijas kapelas darbība Saldus draudzē. Šajā laikā visa draudze un visi labas gribas cilvēki tiek aicināti lūgties, gandarot par šo notikumu un izlūdzoties piedošanu un atgriešanos tiem, kas paveikuši šo zādzību. Draudzei kā gandarījumu aicinu visu turpmāko gavēņa laiku ikdienas pēc Svētās Mises dziedāt suplikācijas "Svētais Dievs". Draudzes administratoram priesterim Andrejam Mediņam, kā atbildīgajam par Vissv. Sakramenta drošību un uzglabāšanu, kā gandarījums šajā laikā jāuzņemas ikdienas lūgties Vissv. Jēzus Sirds litāniju. Es pats, apzinoties savu atbildību, kā gandarījumu šajā laikā apņemos ikdienas lūgties Kristus Visdārgāko Asiņu litāniju.

Sakarā ar notikušo 24. februārī Saldus Sv. Pētera un Pāvila baznīcā pulksten 18.00 manā vadībā notiks gandarīšanas Svētā Mise.

Paļausimies, ka Dievs, kurš „tik ļoti mīlēja pasauli, ka deva Savu vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens, kas uz Viņu tic nepazūd, bet iegūst mūžīgo dzīvību" (Jņ. 3, 16) būs žēlsirdīgs mums, bet jo sevišķi tiem, kas paveica šo noziedzīgo darbu un visus arī turpmāk bagātīgi apdāvinās ar savu svētību.

Liepājā, 2015. gada 20. februārī.

Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins.