Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Pirmos saderināto kursus Kuldīgā beidza deviņi pāri
17.03.2015 pl. 15:11
No 15. janvāra līdz 8. martam Kuldīgā, Svētā Pāvila rekolekciju mājā notika saderināto un iemīlējušos vakari. Kustības "Laulāto Tikšanās" piedāvātajos pirmslaulību sagatavošanās kursus beidza deviņi pāri.

Sagatavošanu vadīja animatori: Dz. un A. Bunkas, I. un L. Valkovski, M. un L. Šternbergi, Ē. un I. Vilsoni S. un G. Lapiņi. Animatorus atbalstīja pr. Mihails Volohovs, t. Juris Krisūns OSPPE un m. Mārīte Martukāne OP. Liels palīgs tehniskās lietās bija m. Agnese OP.

"Mērķis šajos vakaros ir dziļāk iepazīt sevi un savu izredzēto, pārdomāt aicinājumu uz laulības dzīvi un uzklausīt Baznīcas mācību par to. Pāri praksē pieredz dialogu, kurš var kļūt viņiem par tālāko attiecību veidošanas metodi. Kursu mērķis ir pārī atmodināt vēlēšanos veidot dialogu," tā par kursu pamatideju saka animatori Dzintars un Agita Bunkas. 

Dažas atsauksmes no dalībniekiem:

"Šie vakari mūsu dzīvē ienesa ko īpašu, ko vēlamies saglabāt arī turpmākā kopdzīves laikā."

"... kļuvām vēl tuvāki un spējām ielūkoties viens otra sirdī un izprast to vēl labāk. Pieņemt viens otru, tādus, kādi esam."

"Šie kursi mums abiem bija ļoti vērtīgi, pat ja katram no mums ir citādāka attieksme pret ticību. Ir ļoti svarīgi izrunāt pārdzīvojumus, sajūtas un domas par nākotni. Šāda veida jautājumi deva iespēju iepazīt vienam otru tuvāk. Šis bija svētīgs laiks mums abiem."

"... likāt mums ieraudzīt vienam otrā vēl nepamanīto."

Katedrāle.lv