Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Latvijas Jauniešu dienas 2015 notiks Aizkrauklē
16.04.2015 pl. 17:55
Ņemot vērā pāvesta Franciska aicinājumu šajā gadā katrā pasaules valstī rīkot nacionālās jauniešu dienas, no šī gada 18.–20. septembrim Aizkrauklē notiks Latvijas Jauniešu dienas.

Kā 2015. gada nacionālo jauniešu dienu moto pāvests Francisks ir izvirzījis Kalnu svētību vārdus no Svētajiem Rakstiem – „Laimīgi sirdsšķīstie, jo viņi Dievu redzēs” (Mt 5, 8). Jāpiezīmē, ka Jauniešu dienu trīs gadu posmā ir ietvertas trīs domas no Kalna svētību sprediķa. Pagājušā gada reģionālo jauniešu dienu moto bija „Laimīgi garā nabagie, jo viņiem pieder Debesu valstība”, bet 2016. gada Pasaules Jauniešu dienu Krakovā moto – „Laimīgi žēlsirdīgie, jo Dievs būs viņiem žēlsirdīgs” (Mt 5, 7).

Jau februāra sākumā Latvijas katoļu bīskapi un Vidzemes katoļu jauniešu centrs pieņēma lēmumu par 2015. gada Latvijas Jauniešu dienu rīkošanu. Vēlāk, izvērtējot vairāku Latvijas pilsētu, to vietējo garīdznieku un pašvaldību vadītāju iespējas atbalstīt un palīdzēt šo pasākumu sagatavot, par 2015. gada Latvijas Jauniešu dienu rīkotāj pilsētu tika izvēlēta Aizkraukle.

Lai lūgtos par Latvijas Jauniešu dienu īstenošanu, kā arī, lai šo notikumu darītu zināmu pēc iespējas lielākai jauniešu auditorijai, sākot ar maiju reizi mēnesī Latvijas diecēžu centros – Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Rīgā, norisināsies sagatavošanās lūgšanu, slavēšanas, garīgu pārdomu tikšanās - „5 soļi līdz Jauniešu dienām”.

No 12. maija sv. Damiāna lūgšanu grupā Rīgā, kas notiek sv. Alberta baznīcas pagrabstāvā, otrdienās no 19:30 – 22:00, notiks slavēšanas un lekciju cikls, lai aktualizētu jauniešu dienu tēmu un par tām kopīgi lūgtos.

Aprīļa beigās tiks izsludināts konkurss Jauniešu dienu logo izstrādei, kurā varēs piedalīties ikviens interesents. Notiks arī brīvprātīgo uzņemšana Jauniešu dienu komitejā, kurā tiks aicināti iesaistītes visu Latvijas kongregāciju un kopienu pārstāvji, kā arī katrs, kurš vēlēsies līdzdarboties Jauniešu dienu organizēšanā. Sīkāka informācija sekos internetā, sociālajos tīklos (facebook.com/vkjcentrs; twitter.com/PJDKrakova2016) un Katoļu Baznīcas Vēstneša numuros. Informācijai: vkjcentrs@gmail.com

Nils Mosejonoks