Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Divas filmas un trīs brīnišķīgas svēto liecības
18.04.2015 pl. 11:56
19. aprīlī Māras draudzē un 26. aprīlī Sv. Jāzepa draudzē kopiena "Chemin Neuf" aicina skatīties filmas par sv. Jāni Vianeju, māsu Faustīni un sv. Maksimilianu Kolbi.
19. aprīlī Liepājas Māras draudzē pēc Svētās Mises ap plkst. 10.20 varēs skatīties filmu "Es redzēju Dievu cilvēkā", kas ir par Arsas prāvestu Jāni Mariju Vianeju.

Katru gadu 500 000 svētceļnieku dodas uz Arsas ciematu, lai lūgtos un labāk iepazītu svētā prāvesta Jāņa Marijas Vianeja dzīvi, kurš nelielajā ciematā ar 230 iedzīvotājiem ieradās 1818. gadā, lai šo vietu nekad vairs neatstātu. Šī “Net for God” filma mums atklāj Arsas prāvesta dzīves pamatprincipu: Kunga pestīšanas un beznosacījuma piedošanas pieņemšana. Līdzīgi kā Kristus, kas iežēlojās par ļaužu pulkiem, kuri bija kā avis bez gana, Jānis Marija Vianejs liecināja par Dieva bezgalīgo žēlastību, cenšoties bez mitas to nodot tālāk Izlīguma sakramentā, ko mazajā Arsas baznīcā varēja saņemt dienu un nakti. Viņa liecība mūs aicina ielaist Kristu mūsu nabadzībā un personiski pieņemt Dieva žēlastību.

26. aprīlī Liepājas sv. Jāzepa katedrāles draudzes mājā pēc Svētās Mises ap plkst. 12.15 tiks rādīta filma "Žēlsirdības liecinieki Māsa Faustīne un tēvs Maksimilians Kolbe". Lai gan tas vēl varētu šķist tālu, 2016. gada vasarā Krakovā, Polijā notiks 31. Pasaules Jauniešu dienas. Tām gatavojas tūkstošiem jauniešu no visas pasaules, pārdomājot šos vārdus: “Svētīgi žēlsirdīgie, jo viņi saņems žēlastību” (Mt 5, 7). Lai sagatavotos šim notikumam, aicinām jūs doties ilgā ceļojumā no Lodzas līdz Krakovai. Šai filmai esam izvēlējušies divus poļu svētos: māsu Faustīni un tēvu Maksimilianu Kolbi. Viņi abi ir gājuši paļāvības uz Dieva žēlsirdību ceļu. Atbildot Dieva aicinājumam un dāvājot savas dzīves, šīs divas katoļu Baznīcas personības ietekmēja savu laikmetu un piedāvāja laikabiedriem jaunu ceļu, pa kuru varam iet arī mēs, jo tas nav zaudējis ne aktualitāti, ne universālumu. Žēlsirdības apustule māsa Faustīne mums māca, ka Dieva mīlestība ir par brīvu, tā ir lielāka par mūsu ierobežojumiem un trūkumiem. Dedzīgi mīlot Dievu, Maksimilians Kolbe mums parāda, kā ikdienā teikt “jā” un kā sekot Kristum līdz galam.

Inese Slišāne