Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Nepārvērst ticību varā!
20.04.2015 pl. 17:52
„Mocekļu liecība palīdz mums nekrist kārdinājumā pārvērst ticību varā,” teica pāvests Francisks šīrīta dievkalpojumā. Svētais tēvs komentēja dienas Evaņģēlija lasījumu, kurā pūlis meklē Jēzu pēc maizes un zivju pavairošanas.

Taču meklē ne tāpēc, ka ticības brīnums tiem liktu pielūgt Dievu, bet gan materiālu apsvērumu dēļ. Viņi grib Jēzu izmantot, lai iegūtu varu.

„Šī attieksme atkārtojas Evaņģēlijos. Daudzi Jēzum seko interešu dēļ. Tādi ir arī apustuļu vidū: Zebedeja dēli, kuri vēlējās būt pirmais ministrs un ekonomikas ministrs, tiecās pēc varas. Saņemtā svaidīšana nest labo vēsti nabagiem, atbrīvošanu cietumniekiem, redzi aklajiem, brīvību apspiestajiem, un pasludināt žēlastības gadu, aptumšojas, izzūd un pārveidojas varā.”

Pāvests atzīmēja, ka vienmēr ir pastāvējis kārdinājums no ticības pārsteiguma, ko, satiekoties, mums sagādā Jēzus, pāriet uz izmantošanu peļņas nolūkos.

„Tāds ir bijis arī sātana piedāvājums Jēzu kārdinot. Viens attiecās tieši uz maizi. Otrs uz izrādēm: „Uztaisīsim skaistu izrādi un visi ļaudis ticēs tev!” Trešais kārdinājums – apostāze, proti, elku pielūgsme. Tas ir kristiešu ikdienas kārdinājums, visu mūsu, Baznīcas ļaužu, kārdinājums: kārdinājumus paļauties nevis uz Gara spēku, Gara varu, bet gan tiekšanās pēc pasaulīgās varas. Tādējādi krītam ticības atsalumā, pie kura ved pasaulīgums. Dedzīgums beidzas, kad pieaugam, pieaugam, aizvien pieaugam attieksmē, ko Jēzus sauc par liekulību”.

Pāvests teica, ka šādā veidā kļūstam par kristiešiem tikai vārda pēc, ārējās attieksmes pēc, taču sirdij ir citas intereses. Jēzus saka: „Patiesi, patiesi, es jums saku, jūs meklējat mani nevis tāpēc, ka redzējāt brīnumus, bet tāpēc, ka ēdāt maizi un paēdāt.” Tas ir kārdinājums slīdēt pretim pasaulīgumam, pretim varām un tādā veidā novājinās ticība, misija, novājinās Baznīca”: „Kungs mūs pamodina ar svēto liecību, ar mocekļu liecību, kuri katru dienu sludina, ka iet pa Jēzus ceļu ir Viņa misija: sludināt žēlastības gadu. Ļaudis saprot Jēzus pārmetumu un Viņam jautā: „Kas mums jādara, lai mēs darītu Dieva darbus?” Jēzus tiem atbild: „Tas ir Dieva darbs - lai jūs ticētu tam, kuru Dievs ir sūtījis,” proti, lai ticētu Viņam, tikai Viņam, paļautos uz Viņu, un nevis uz lietām, kas vedīs tālu no Viņa. Tas ir Dieva darbs: lai mēs ticētu Tam, kuru Viņš ir sūtījis – lai ticētu Viņam.”

Radiovaticana.va
Foto: News.va