Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Atskats uz "Caritas Latvija" brīvprātīgo semināru Aizputē un Kuldīgā
27.04.2015 pl. 18:21
Kā jau rakstīts iepriekš, š.g. 28. februārī Liepājas diecēzē iesākās "Caritas Latvija" organizētais izglītības seminārs brīvprātīgajiem ar pirmo pasākumu Liepājā. Nākamie izglītības semināri notika 28. martā Kuldīgā un 11. aprīlī Aizputē.

Abi semināri sniedza jaunas zināšanas brīvprātīgā darba jomā.

Seminārā Kuldīgā piedalījās kupls brīvprātīgo skaits no dažādām Kurzemes draudzēm - Liepājas, Nīcas, Grobiņas, Brocēniem, Saldus, Ventspils un Kuldīgas. Marta semināra tēma bija projektu izstrāde un vadība. To vadīja lektore Irīna Kulitāne (Rīga), kurai ir daudzu gadu sekmīga projektu izstrādes un vadīšanas pieredze. Liela uzmanība lekcijās tika veltīta projektu pieteikuma struktūras un satura izveidei, vadības un atskaišu sistēmai, īpaši akcentējot veiksmīga projekta budžeta izstrādes pamatprincipus. Brīvprātīgie tika iepazīstināti ar vēl daudzām citām projekta izveides īpatnībām un noteikumiem.

Tā kā uz semināru Kuldīgā vienkopus pulcējās topošie žēlsirdības darba brīvprātīgie, kuriem līdz šim nav bijusi liela pieredze projektu rakstīšanas, izstrādes un vadīšanas jomā, tad šī bija lieliska iespēja iegūt nepieciešamās zināšanas, kuras turpmāk būs iespēja pielietot praksē, veicot kalpošanas darbu savās draudzēs.  

Brīvprātīgo tikšanās Aizputē 11. aprīlī iesākās ar Svēto Misi. Trešajā izglītības seminārā tika skartas vairākas tēmas – aktīvas klausīšanās pamatiemaņas, brīvprātīgo motivācija un izdegšanas un līdzcietības nogurums, tā profilakse. Žēlsirdības darbā tik ļoti noderīgās zināšanas sniedza lektore – teoloģijas maģistre Dana Kalniņa – Zaķe. Ar atvērtu sirdi un labās gribas mudināts cilvēks spēj satikt Mīlestību un tai kalpot!

Visi interesenti mīļi aicināti uz nākamo, ceturto tikšanos, kura notiks 9. maijā plkst. 11:00 Liepājā, Kūrijas pagraba zālē. Lūgums līdzi ņemt sertifikātus par dalību līdzšinējos semināros. Tiks izsniegti sertifikāti arī tiem, kuri nav tos saņēmuši.

Uz drīzu atkalredzēšanos!

"Caritas Latvija"
Foto: Gintars Heidemanis