Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Ģimene, ko aizstāv katoļu Baznīca, ir Dieva gribēta institūcija
27.04.2015 pl. 20:06
Kā kristiešiem izturēt dažādus pretvējus, kas saceļas pasaulē? Kā palikt nelokāmiem laikā, kad izplatās sekularizācija, saskaramies ar vērtību krīzi?

Beninas bīskapiem, kuri ieradās Vatikānā, vizītē „ad Limina Apostolorum”, sagatavotajā uzrunā pāvests atgādina, ka ir ļoti svarīgi aizvien dziļāk un dziļāk iepazīt savu ticību. Kristīgā noslēpuma patiesa iepazīšana ļaus Baznīcai uzvarēt visus pretvējus. Šajā Rietumāfrikas valstī ticība ir ļoti dzīva – draudzes ir aktīvas, Baznīcas locekļi kuplā skaitā piedalās dievkalpojumos, ir daudz atgriešanos un jaunu aicinājumu uz garīgo kārtu. Neskatoties uz to, netrūkst arī problēmu, un šī ticība, kas tik plaši izplatās, reizēm tomēr ir pārāk virspusēja.

Beninas bīskapiem adresētajā uzrunā, ko tie saņēma rakstiskā veidā, Francisks lielu uzmanību pievērš ģimenei. Viņš pateicas gan par lūgšanām par oktobrī gaidāmo ģimenei veltīto Bīskapu sinodi, gan arī par piedalīšanos aptaujā. Svētais tēvs mudina Baznīcas ganus atbalstīt ģimenes gan viņu ticībā, gan arī ikdienas dzīvē. Neraugoties uz grūtībām, drosmīgi jāiet uz priekšu, jo tā ģimene, kādu aizstāv katoļu Baznīca, ir Dieva gribēta institūcija – viņš uzsver. Tieši ģimenē tiek tālāk nodotas patiesās cilvēciskās un evaņģēliskās vērtības.

Pāvests mudina šīs Āfrikas zemes bīskapus rūpēties arī par jauniešu kristīgo audzināšanu, veicināt starpreliģiju dialogu un iesaistīties mīlestības kalpojumā sabiedrībā. Vienlaikus viņš atgādina, ka tas, ko Baznīca dara sabiedrībā, piemēram veselības aprūpes laukā, nav tikai sociāla rakstura atbalsts, bet paša Jēzus maiguma un žēlsirdības manifestācija. Jēzus noliecas pār cilvēku ievainojumiem un tos dziedē. Tādā veidā cilvēkiem efektīvi tiek pasludināts Evaņģēlija prieks.

Radiovaticana.va
Foto: L'Osservatore Romano