Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Aicinājums sniegt palīdzību zemestrīces upuriem Nepālā
28.04.2015 pl. 16:55
Saistībā ar sestdien, 25.aprīlī, notikušo zemestrīci Nepālā „Caritas Latvija” pievienojas straptautiskā Caritas organizāciju tīkla uzsāktajai palīdzības sniegšanai nelaimē cietušajiem, vācot ziedojumus.

Pirmais grūdiens Nepālas vidienē bija pirms pusdienām pēc vietējā laika, kura stiprums sasniedza 7.9 balles pēc Rihtera skalas. Nākamais bija jau pēc pusstundas un ar stiprumu 6.6 balles. Pēc tā sekoja vairāki mazāki zemes grūdieni. Tā kā vēl aizvien ir jūtami pazemes grūdieni, daudzi cilvēki izvēlas palikt ārpus savām mājām.

Saskaņā ar „Caritas Europa” sniegtajiem datiem ir miruši vairāk nekā 4000 cilvēku un vairāki desmiti tūkstoši ir ievainoti. Diemžēl eksperti atzīst, ka upuru būs daudz vairāk, jo daudzi cietušie atrodas vēl aizvien zem māju gruvešiem.

„Cilvēku dzīvību [zem gruvešiem esošo] glābšana ir prioritāte, tomēr daudzi ir zaudējuši savas mājas un šobrīd atrodas uz ielām. Cenšamies nodrošināt viņiem ēdienu un pagaidu mītnes”, saka „Caritas Nepāla” direktors tēvs Pius Perumana SJ no Katmandu.

Ziedojot Tev nevajag daudz, lai daudz palīdzētu. Ziedojums 10 līdz 25 EUR apmērā ir pietiekams, lai palīdzētu veselām ģimenēm atgūties no piedzīvotajām šausmām. Ūdens – 10 EUR nodrošinās ūdeni ģimenei veselu nedēļu. Telts – 10 EUR nodrošinās patversmi teltī līdz pat 3 ģimenēm. Rīsi – 10 EUR nodrošinās 30 kg rīsu, kas ir pietiekami vienai ģimenei veselu mēnesi. Sausā pārtika (nūdeles) – par 25 EUR pietiks ģimenei veselu nedēļu.

Ziedot var „Caritas Internationalis”. Vai pārskaitot uz „Caritas Latvija” kontu ar norādi „Nepālai”.

"Caritas Latvija" rekvizīti: Reģ. Nr. 40008086191, juridiskā adrese: Mazā Pils iela 2, Rīga, LV-1050, bankas konts: LV46HABA0551008657797.