Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Nepālas zemestrīces cietušo atbalstam dažu dienu laikā saziedoti 3 miljoni eiro
30.04.2015 pl. 12:39
Zemestrīces rezultātā, kas 25. aprīlī notika Nepālā, bojāgājušo skaits ir pārsniedzis 5500, bet vairāk nekā 10 000 cilvēku guvuši ievainojumus. Šajā sakarā starptautiskā katoļu labdarības organizācija „Caritas Internationalis” sniegusi rekordlielu solidaritāti un palīdzību cietušajiem.

Lidmašīnas, kas piegādā pirmās nepieciešamības lietas un humanitāro palīdzību, pastāvīgi ierodas Katmandu, taču kravu piegādes process ir apgrūtināts, sacīja "Caritas Internationalis" ģenerālsekretārs Mišels Rojs.

Labdarības organizācijas pārstāvis pastāstīja, ka Caritas saņem ziedojumus un solidaritāti no visas pasaules. Palīdzība tika saņemta gan no kaimiņvalstīm, gan arī no tālienes, piemēram, no Latīņamerikas.

Caritas saņem naudas ziedojumus arī no valstīm, kas līdz šim nav īpaši aktīvi piedalījušās starptautiskajā solidaritātē, proti, no Horvātijas un Taivānas.

Mišels Rojs norādīja, ka Caritas starptautiskās filiāles turpina saņemt ziedojumus, lai steidzami varētu reaģēt uz zemestrīces sekām. Šobrīd ziedojumu apmērs „sasniedz 3 miljonus eiro, ko ir reti iespējams savākt tikai dažās dienās”. Saskaņā ar Caritas ģenerālsekretāra teikto, saziedotā nauda galvenokārt tiks izmantota rekonstrukcijām un ilgtermiņa projektiem.

Katolik.ru

Atgādināsim, ka arī "Caritas Latvija" acina būt solidāriem un sniegt palīdzību Nepālai.
Vairāk lasiet: Aicinājums sniegt palīdzību zemestrīces upuriem Nepālā