Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Latvijas Jauniešu dienu 2015 logo būs "sirds ar kompasu"
20.05.2015 pl. 14:59
No 15. līdz 18. maijam interneta vietnē www.anonvote.com ikvienam bija iespēja balsot par vienu no Latvijas Jauniešu dienu 2015 logo. Naktī no pirmdienas uz otrdienu balsošana tika slēgta.

Tai bija izvirzīti četri no septiņpadsmit iesūtītajiem variantiem. Visu balsošanas laiku balsu skaits bija līdzīgs diviem logo – „sirdij ar kompasu” un „Jēzum krustā”.  

Tieši pusnaktī no 18. uz 19. maiju, 00.00, kad balsošanu bija plānots beigt, rezultāts bija neizškirts – 94 balsis abiem iepriekšminētajiem logo. Tāpēc vērā tika ņemts sākotnējais žūrijas vērtējums. 16 žūrijas locekļi, kuru vidū bija visu Latvijas diecēžu bīskapi un mākslinieki, bija izvēlējušies trīs favorītus. Tādā veidā „sirds ar kompasu” saņēma 11 balsis, bet „Jēzus krustā” – 9 balsis. Līdz ar to tika pieņemtslēmums, ka konkursā uzvarējis logo „sirds ar kompasu”, īpaši akcentējot tā unikalitāti un inovatīvo ideju. Jāpiezīmē, ka uzvarējušā logo mākslinieks izvēlējās palikt anonīms.

Jau ziņots, ka 18. – 20. septembrī Aizkrauklē notiks Latvijas Jauniešu dienas. Kā 2015. gada visu valstu nacionālo jauniešu dienu moto pāvests Francisks ir izvirzījis Kalnu svētību vārdus no Svētajiem Rakstiem – „Svētīgi sirdsšķīstie, jo viņi Dievu redzēs” /Mt 5, 8/. Lai dziļāk izprastu šo Svēto Rakstu fragmentu, sākot ar maiju, reizi mēnesī Latvijas diecēžu centros – Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Rīgā, norisināsies sagatavošanās lūgšanu, slavēšanas un garīgu pārdomu tikšanās - „5 soļi līdz Jauniešu dienām”.

No 12. maija sv. Damiāna lūgšanu grupā Rīgā, kas pulcējas Sv. Alberta baznīcas pagrabstāvā otrdienās no 19:30 līdz 22:00, notiek slavēšanas un uzrunu cikls, lai aktualizētu Jauniešu dienu tēmu un par tām kopīgi lūgtos.

Vidzemes Katoļu jauniešu centrs
Gunta Ziemele