Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Iesaisties Latvijas Jauniešu dienu tapšanā
16.06.2015 pl. 13:50
Šobrīd aktīvi norit Latvijas Jauniešu dienu organizācijas process, tuvāko nedēļu laikā tiks pieņemti svarīgi un atbildīgi lēmumi. Jauniešu dienu komiteja aicina pieteikties aktīvus, radošus, praktiski darboties gribošus jauniešus, kuri vēlētos līdzdarboties Jauniešu dienu sagatavošanā - iesaistīties kalpošanā.

Ikviens sākot no 16 gadu vecuma, aicināts aizpildīt tiešsaistes anketu (skat. zemāk) un kļūt par Latvijas jauniešu dienu brīvprātīgo vai organizatoru.

Jauniešu dienu organizators iesaistās Jauniešu dienu komitejas darbībā, aktīvi apmeklē plānošanas un lūgšanu tikšanās un darbojas kādā no organizācijas sfērām - tehniskā, saimnieciskā, mākslas, komunikācijas, informācijas, finanšu. Atbildību un pienākumu klāsts atkarīgs no sfēras, kurā persona vēlas iesaistīties. Tas nozīmē arī patstāvīgu darbošanos un iesaistīšanos gan līdz Jauniešu dienām, gan Jauniešu dienu laikā.

Jauniešu dienu brīvprātīgais var būt ikviens, kurš jūt aicinājumu kalpot un palīdzēt dažādos praktiskos un organizatoriskos jautājumos Jauniešu dienu laikā Aizkrauklē. Par attiecīgajiem uzdevumiem brīvprātīgais tiks informēts Jauniešu dienu sākumā.

Pieteikumus Jauniešu dienu organizatoriem lūdzam elektroniski aizpildīt līdz 1. jūlijam, savukārt pieteikšanās brīvprātīgajiem līdz 10. septembrim. Ikvienam, kurš aizpildīs anketu, pēc pieteikšanās termiņa beigām tiks nosūtīts e-pasts, lai uzsāktu komunikāciju un vienotos par tālākajiem plāniem un kopīgajiem organizācijas darbiem.

Neskaidrību vai jebkādu citu praktisku/informatīvu jautājumu gadījumā aicinām kontaktēties ar mums, rakstot uz e-pastu: jauniesudienas2015@gmail.com.

Tiešsaistes anketa, lai pieteiktos jauniešu dienu organizatoru un brīvprātīgo kalpojumam skatīt šeit.

Jau iepriekš ziņots, ka pasākumam nepieciešami aptuveni 39 000 eiro, tāpēc aicinām ikvienu, kam iespēja, atbalstīt pasākumu gan finansiāli, gan ziedojot konkrētus produktus.

Konta numurs ziedojumiem:
Nodibinājums "Vidzemes katoļu jauniešu centrs"
Reģ. Nr. 40008172046
Jurid. adrese: Mazā Pils iela 2a, Rīga, LV-1050
SEB banka, kods UNLALV2X
konts LV05UNLA0050016682724

18. – 20. septembrī Aizkrauklē notiks Latvijas Jauniešu dienas. Kā 2015. gada visu valstu nacionālo jauniešu dienu moto pāvests Francisks ir izvirzījis Kalnu svētību vārdus no Svētajiem Rakstiem – „Svētīgi sirdsšķīstie, jo viņi Dievu redzēs” /Mt 5, 8/. Lai dziļāk izprastu šo Svēto Rakstu fragmentu, sākot ar maiju, reizi mēnesī Latvijas diecēžu centros – Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Rīgā, norisinās sagatavošanās lūgšanu, slavēšanas un garīgu pārdomu tikšanās - „5 soļi līdz Jauniešu dienām”. Otrais solis – lūgšanu diena - paredzēts 27. Jūnijā Liepājas katedrālē no 12:00. Visi, kas vēlas ar savām lūgšanām, dalīšanos un klātbūtni stiprināt Jauniešu dienu sagatavošanos, aicināti ierasties.

Jāpiebilst, ka ik nedēļu no 12. maija sv. Damiāna lūgšanu grupā Rīgā, kas pulcējas Sv. Alberta baznīcas pagrabstāvā otrdienās 19:30 – 22:00, notiek slavēšanas un uzrunu cikls, lai aktualizētu Jauniešu dienu tēmu un par tām kopīgi lūgtos.

Nils Mosejonoks
JD informācijas departaments