Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Mirusi māsa Nirmala, mātes Terēzes pēctece
23.06.2015 pl. 20:47
23. jūnijā 81 gadu vecumā mirusi māsa Nirmala Džoši (Nirmala Joshi ), kura savulaik kļuva par mātes Terēzes pēcteci žēlsirdības darbā Indijas pilsētā Kolkatā (Kalkuta).

Māsa Nirmala ieņēma mātes Terēzes vietu pēc viņas nāves 1997. gadā un vadīja Žēlsirdības misionāru kongregāciju divpadsmit gadus līdz to 2009. gadā pārņēma māsa Marija Prema (Mary Prema).

Kalkutas arhibīskaps Tomas Desouza (Tomass D'Souza) pastāstīja, ka māsa Nirmala "aizgāja mierpilna, un pie viņas bija māsas, kuras lūdza Dievu par viņu". "Jau kādu laiku viņa cieta no sirds slimības, bet nekad nezaudēja savu smaidu un vienmēr bija jautra."

Arhibīskaps arī paskaidroja, ka „māsa Nirmala turpināja mātes Terēzes iesākto līdzcietībā, iejūtībā, kalpojot visnabadzīgākajiem no nabadzīgajiem un dzīves svētumā”. "Pat pēc tam, kad viņa vairs nebija priekšniece Žēlsirdības misionāriem, viņa kalpoja cilvēkiem ar tādu pašu dedzību, kā to darīja agrāk."

Kongregācijas ziņojumā teikts, ka māsas Nirmalas bēres notiks trešdien pēcpusdienā.

Indijas premjerministrs Narendra Modi, uzzinot par šo skumjo vēsti, savā "Twitter" kontā izteica visdziļāko līdzjūtību Žēlsirdīgo misionāru ģimenei un raksta, ka māsa Nirmala savu dzīvi bija veltījusi kalpošanai un rūpēm par nabadzīgajiem un trūcīgajiem.

Catholicherald.co.uk/bbc.com