Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

ASV: geju laulību atzīšanu bīskapi sauc par traģisku kļūdu
27.06.2015 pl. 21:21
Par traģisku kļūdu ASV bīskapi sauc Augstākās Tiesas rīkojumu ļaut laulāties homoseksuāliem pāriem. Rīkojums pieņemts ar piecām pret četrām balsīm. Līdz ar to homoseksuālo pāru laulībām ir pavērts brīvs ceļš visās 50 ASV pavalstīs.

„Neraugoties uz tiesnešu spriedumu šai vēsturiskajā brīdī, cilvēka personas un laulības daba paliek nemainīga,” uzsver bīskapi speciāli izdotā notā. Viņi iedrošina visus katoļticīgos iet uz priekšu ar ticību, cerību un mīlestību – ticot nemainīgajai patiesībai par laulību, kas ir ierakstīta cilvēka nemainīgajā dabā un ko apstiprina Atklāsme; cerot, ka šī patiesība reiz atkal dominēs sabiedrībā, un mīlot tuvāko, arī tos, kuri nīst Baznīcu un ticību, un kuri būtu gatavi ticīgos tiesāt par viņu morālo pārliecību.

ASV Augstākās Tiesas debatēs tika diskutēts, vai federālisma principi ļauj pavalstīm noteikt laulību, kā sabiedriskās politikas jautājumu, vai, ka tā ir jauztver kā fundamentālās tiesības, ko garantē Konstitūcija. Pavalstis, kas ir pret geju laulībām, ir argumentējušas, ka viendzimuma personu laulību aizliegšana ir sabiedriskās politikas jautājums. Viņi norādīja, ka laulība kā vīrieša un sievietes savienība kalpo rūpēm par bērniem. Augstākajai Tiesai nebūtu jāiejaucas debatēs par laulības definīciju, uzspiežot vienu standartu visām pavalstīm.

Radiovaticana.va