Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Velti nedēļu attiecību stiprināšanai!
03.07.2015 pl. 14:05
Kopiena Chemin Neuf no 19. līdz 25. jūlijam piedāvā Kānas vasaras sesiju ģimenēm un saderinātajiem Saldū, Sv. Gregora kristīgajā misijas centrā.

Laikā, kad jo īpaši aktuāls kļuvis jautājums par ģimenes vērtību un tās saglabāšanu sabiedrībā, piedalīšanās šāda veida sesijā ir iespēja stiprināt ģimeni un liecināt par tās mīlestības spēku.

Kānas sesija ir aizraujoša nedēļa, kuras laikā pāri savas attiecības noliek Kunga priekšā, ļaujot, lai viņš tās pārvēršs par labāko kāzu vīnu. Tā piedāvā pāriem nomainīt ikdienas rutīnu un piedzīvot jaunu kvalitāti attiecībās. Lai pāri varētu pilnvērtīgi izdzīvot sesiju, viņi tās laikā piedalās noteiktā programmā, kas palīdz gan vienam otru labāk iepazīt, gan būt Dieva priekšā, gan arī klausīties vērtīgas, ģimenes tēmai paredzētas mācības – dialogs, seksualitāte, laulības derība u.tml, kā arī piedalīties vēl citās aktivitātēs. Pēc sesijas pāri parasti dalās par bagātīgi saņemtajiem augļiem, sesija ir izmainījusi pozitīvā veidā skatījumu vienam uz otru un palīdzējusi pāra attiecībās ierādīt vietu Dievam. Dalība Kānā palīdzējusi sagatavoties labāk laulības ceļam, pilnveidot mīlestības pilnas laulāto attiecības vai arī tās atjaunot, kā arī devusi impulsu laulībām baznīcā. Ģimenes savā starpā sadraudzējas un, ja vēlas turpina satikties reizi mēnesī Kaņas brālībā.

Kānas sesiju vienmēr pagodina arī dažādu konfesiju garīdznieki, piemēram, arī šogad ieradīsies Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins.

Lai vecāki varētu pilnvērtīgi veltīt laiku viens otram un visam, ko piedāvā sesija, par bērniem rupējas kalpotāji. Mazākiem bērniem notiek nodarbības uz vietas, bet bērniem - vecumā no 10 gadiem - ir iespēja pavadīt nedēļu kopienas mājā Liepājā, kur paredzētas dažāda veida mākslas, teātra, dejas nodarbības, kā arī iespēja izdzīvot sadraudzību. Bērnus pieskata un par viņiem rūpējas pieaugušie ar pieredzi. Pieskatīt lielos bērnus šogad palīdzēs arī franču jaunieši.

Tā kā kopiena Chemin Neuf ir ar ekumēnisku aicinājumu, tad arī tās ģimeņu misija ir atvērta visiem kristiešiem. Katru gadu līdzās katoļu pāriem sesiju iziet arī citu kristīgo konfesiju pārstāvji. Latvijā Kānas misija darbojas no 1994. gada, un aizvadītajos gados Kānas sesijas ir izdzīvojuši vairāk nekā 250 pāru no katoļu, luterāņu, baptistu, vasarsvētku u.c. draudzēm no visas Latvijas.

Dalība pasākumā ir par maksu. Bērnam līdz 3 gadu vecumam dalība bez maksas. Cenā iekļauta trīsreizēja ēdināšana, kafijas pauzes, radošās darbnīcas; katra ģimene dzīvo atsevišķā ģimenes istabiņā. Ja dalības maksa ir vienīgais šķērslis dalībai sesijā, par to nepieciešams informēt atbildīgos, lai kopīgi meklētu labāko risinājumu.

Vietu skaits ir ierobežots.

Pieteikuma anketa un info par dalības maksu www.kana.lv. Sīkāka informācija: 25456951 (Inese).

Kopiena Chemin Neuf