Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Foto: Svētceļnieki devušies ceļā
27.07.2015 pl. 11:52
Pirmdienas rītā ap 40 svētceļniekiem, kuri saņēma ceļa svētību no Liepājas bīskapa, devās ceļā uz Aglonu, lai kājām mērotu 450 km tālo ceļu cauri visai Latvijai.

Svētceļojuma Liepāja-Aglona 2015 moto ir sestā Kalna svētrunas svētība, kuru pāvests Francisks ir izvēlējies par šī gada jauniešu dienu tēmu - „Svētīgi sirdsšķīstie, jo viņi skatīs Dievu”.

"Svētceļojumam vienmēr ir Marijas dimensija, Skasitkalnes un Aglonas svētvietās viņa tiek īpaši godināta, ikdienas Rožukroņa lūgšana palīdz mācīties no Marijas klausīties un mīlēt Dievu. Šogad Latvijā atzīmējot 800. gadadienu, kopš pāvests Inocents III paludināja Livoniju par Jaunavai Marijai veltītu zemi, ir iespēja no jauna atklāt Marijas godināšanas skaistumu un nozīmi kristīgajā dzīvē," saka priesteris Mariušs Kempa, svētceļojuma vadītājs.

Maršruts pa kuru svētceļnieki mēros ceļu līdz Aglonai: Liepāja – Gavieze – Asīte – Nīgrande – Grīvaiši – Auce – Mežmalieši – Eleja – Bauska – Skaistkalne – (brīva diena) – Darbnīcas – Nereta – Aknīste – Bebrene – Nīcgale – Kalupe – Višķi – Aglona.

6. augustā no Liepājas diecēzes sāksies velo svētceļojums "Talsi - Aglona 2015", kas noslēgsies 13. augustā Aglonā. Izbraukšana no Talsiem 6. augustā pēc Svētās Mises plkst. 8:00. Dalības maksa 25 EUR. Pieteikšanās pie pr.Toma Priedoliņa, tālr. 26493241.

Bet tiem, kuri vēlēsies mērot ceļu uz Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā ar autobusu, izbraukšana no Liepājas svētā Jāzepa katedrāles notiks 14. augustā pulksten 7.00. Informācija un pieteikšanās pa tel.: 29207087 vai 270912239.

  
  
  
  
  
 

Katedrāle.lv