Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

PJD būs visas pasaules jauno cilvēku jubileja
28.07.2015 pl. 14:25
„Pasaules Jauniešu dienu svinības Krakovā būs visas pasaules jauno cilvēku jubileja,” tā gadu pirms grandiozā pasākuma speciālā vēstījumā raksta kardināls Staņislavs Rilko.

Pontifikālās laju padomes vadītājs atgādina, ka jau otro reizi jaunieši no visas pasaules pulcēsies Polijā. 1991. gadā Pasaules Jauniešu dienas norisinājās Čenstohovā. Krakovā jauniešiem būs iespēja pārdomāt un svinēt neaptveramo un neizdibināmo Dieva žēlsirdības noslēpumu. 2002. gada augustā šo pilsētu apmeklēja svētais Jānis Pāvils II. Lagevņiku svētnīcā viņš aicināja ticīgos „ar dvēseles acīm uzlūkot žēlsirdīgā Jēzus acis, lai šī skatiena dziļumā atrastu Viņa dzīves atspulgu; lai atrastu žēlastības gaismu”. Uzsverot, cik ļoti mūsdienu pasaulei ar tās neskaitāmajām brūcēm ir nepieciešama žēlsirdība, pāvests Jānis Pāvils II teica: „Lai piepildās Kunga Jēzus ciešais apsolījums, ka no šejienes izcelsies «dzirkstele, kas pasauli sagatavos Viņa galējai atnākšanai»! Ir jāiededz šī Dieva dzirkstele. Ir jānes pasaulē šī žēlastības uguns. Dieva žēlsirdībā pasaule radīs mieru, un cilvēks – savu laimi”!

Kardināls Staņislavs Rilko skaidro, ka Lagevņiku sanktuārijs, kur atrodas svētās Faustīnes Kovaļskas – Dieva žēlsirdības apustules kaps, kļūs par jauniešu jubilejas garīgo centru. Šajā pasākumā piedalīsies arī pāvests Francisks. Lūgšanu vakara sākumā viņš kopā ar jauniešu grupu izies pa Svētajām durvīm, kas atradīsies Campus Misericordie. Svētdien, 31. jūlijā, pāvests svinēs dievkalpojumu, kura laikā piecu kontinentu pārstāvjiem pasniegs aizdedzinātu lampu, Kristus atnestās žēlsirdības uguns simbolu. „Francisks sūtīs jauniešus pasaulē kā Dieva žēlsirdības lieciniekus un misionārus,” vēstījumā raksta Pontifikālās laju padomes vadītājs.

Radiovaticana.va
Foto: Krakow2016.com

Video: Pasaules Jauniešu dienu 2016 himnas prezentācija


Skatīties YouTube