Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Vatikāns meklē žēlsirdības misionārus
30.07.2015 pl. 09:52
Vatikāns meklē žēlsirdības misionārus, kuriem Svētais tēvs uzticēs speciālu piedošanas misiju. Runa ir par priesteriem, kuri, kā žēlsirdīgais tēvs, pieņems visus Dieva piedošanu meklējošus cilvēkus.

Šāda iniciatīva norisināsies pāvesta pasludinātā Dieva žēlsirdībai veltītā jubilejas gada ietvaros. Vatikāns skaidro, ka Francisks sūtīs priesterus Pelnu trešdienā. Viņiem ir jābūt „pārliecinošiem žēlsirdības sludinātājiem un piedošanas prieka nesējiem”. Vietējo diecēžu bīskapi aicinās misionārus vadīt tautas misijas vai citas ar Izlīgšanas sakramenta svinēšanu saistītas iniciatīvas. Plašāka informācija par jubilejas gada norisi atrodama interneta mājas lapā: www.iubilaeummisericordiae.va Tajā ir arī anketa priesteriem, kuri vēlas kļūt par žēlsirdības misionāriem.

Atgādināsim, ka 2015. gada 11. aprīlī publicētajā bullā „Misericordiae Vultus”, ar kuru tika izsludināts Žēlsirdības jubilejas gads, pāvests paziņoja, ka Lielajā gavēnī sūtīs Žēlsirdības misionārus, tas ir, dažiem priesteriem piešķirs varu piedot grēkus, kas ir rezervēti Svētajam Krēslam.

Radiovaticana.va