Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Katoliete Džesika Koks - pirmā sieviete, kura saņēma atļauju vadīt lidmašīnu bez rokām (video)
30.07.2015 pl. 13:02
Amerikāņu katoliete Džesika Koks (Jessica Cox) ir dzimusi 1983. gadā. Viņa piedzima ar fizisku invaliditāti - bez abām rokām, taču tas viņu neaptur dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

Tā, piemēram, viņa kļuva par pirmo sievieti, kura 2008. gada 10. oktobrī ieguva licenci, lai varētu vadīt lidmašīnu neizmantojot rokas.

"Kopš dzimšanas visu savā dzīvē esmu darījusi ar kājām. Es vadu automašīnu ar kājām, esmu iemācījusies uzrakstīt visus darbus koledžā, kuru beidzu ar grādu un kļuvu par motivācijas runātāju, un tajā pašā laikā kļuvu par pirmo pilotu, kurš vada lidmašīnu tikai ar kājām," atklāj Džesika dokumentālajā filmā „Rightfooted”, kuru veidojis Niks Spārks (Nick Spark).

Emmy balvas laureāts režisors Niks Spārks dokumentēja Džesikas dzīvi vairākus gadus, un gala rezultātā tapa dokumentāla filma „Rightfooted”.

"Viņš man pajautāja, vai es gribētu, lai taptu šāda filma, un tajā brīdī mani tas ieinteresēja. Un tā mēs sākām trīs gadu ceļojumu ar sākotnējo domu atspoguļot tikai manas kāzas, bet tad filmēšanas grupa sekoja mums uz Etiopiju, lai palīdzētu izglītības projektā cilvēkiem ar invaliditāti. Un arī uz Filipīnām pēc viesuļvētras," teica Džesika.

Kā motivācijas runātāja, viņa dalās savā pieredzē ar tūkstošiem cilvēku. Un tagad viņa cer, ka dokumentālā filma var būt vēl lielāka platforma pozitīvām lietām.

"Vēstījums, kādu es ceru nodot caur šo dokumentālo filmu ir dzīvības svētums: ikviena dzīve ir svēta ar vai bez invaliditātes; cilvēki ar ierobežotām spējām var darīt lielas lietas, ja viņiem tiek dota iespēja," saka meitene.

Džesika Koks ir katoliete. Viņa tikās ar pāvestu Benediktu XVI pēc vēsturiskā lidojuma, un teica, ka grūtos brīžos viņai palīdzējusi ticība: "Es biju patiesi svētīta ar brīnišķīgiem vecākiem, atbalstošu sabiedrību un dziļu ticību, kas palīdzēja iziet cauri dzīves izaicinājumiem."

Filma „Rightfooted” ir saņēmusi pozitīvas atsauksmes, un ieguva balvu "Labākā dokumentālā filma" filmu festivālā „Mirabile Dictu”, kas notika Vatikānā.

 


Skatīties YouTube


Skatīties YouTube