Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Sācies sv. Ignācija ceļam veltīts jubilejas gads
01.08.2015 pl. 18:05
Pāvests Francisks piešķīris pilnas atlaidas svētceļniekiem, kuri Ignācija ceļam veltītā jubilejas gada ietvaros apmeklēs Lojolas un Manrezas sanktuārijus Spānijā. Jubilejas gads iesākās 31. jūlijā, Jēzus Sadraudzības ordeņa dibinātāja liturģiskās piemiņas dienā.

Abus nosauktos sanktuārijus vieno aptuveni 700 km garš ceļš, ko 1522. gadā veica svētais Ignācijs, kad bija nolēmis mainīt savu dzīvi. Pāvests, kas pats pieder jezuītu ordenim, norāda uz kristīgā ceļa nozīmi. Viņš atgādina, ka esam aicināti iziet no sevis, iziet no sava egoisma, lai dzīves centrā noliktu Jēzu. Esam aicināti paļauties uz Jēzu vienmēr, arī tad, kad ceļā pakrītam. Esam aicināti piecelties un iet uz priekšu, jo zinām, ka Jēzus mūs neatstāj vienus. Francisks mudina ticīgos iet kopā ar Baznīcu un Baznīcā. Viņš skaidro, ka tas ir nemierīgas sirds, kas nepārtraukti meklē Dievu, ceļš. Svētais tēvs aicina ticīgos ieklausīties, ko saka Jēzus, un uzdot sev jautājumu: „Vai patiesi es lieku Jēzu savas dzīves centrā?”

Tādi ir pāvesta norādījumi Ignācija ceļam veltītajā jubilejas gadā. „Viņš ir Dieva meklējošais svētceļnieks,” saka Lojolas sanktuarija rektors Koldo Alzibars. „Inigo no bruņinieka kļuva par svētceļnieku, no svētceļnieka par apustuli, no apustuļa par Jēzus Sadraudzības ordeņa dibinātāju. Viņa misija bija sludināt un sargāt ticību, kā arī audzināt jauniešus. Lai svētais Ignācijs no Lojolas palīdz arī mums svētceļot savā dzīvē,” piebilda jezuīts tēvs Alzibars.

Atgādinām, ka pilno atlaidu saņemšanai ir vairāki obligāti noteikumi: nebūt piesaistītam pie jebkāda grēka, atrasties svētdarošās žēlastības stāvoklī, svētās Komūnijas pieņemšana un lūgšana pāvesta nodomā.

Radiovaticana.va