Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Francisks: mūsu eksistences jēga ir mūžīgā dzīve
04.08.2015 pl. 21:25
Svētdien, 2. augustā, Svētā Pētera laukumā uz tikšanos ar pāvestu bija sapulcējušies vairāki tūkstoši svētceļnieku no daudzām valstīm. Viņus nebaidīja vasaras svelme, kāda šajās nedēļās valdā Romā un visā Itālijā.

Svētais tēvs aicināja ticīgos rūpēties ne tikai par savu ikdienišķo maizi, bet arī stiprināt ticību Jēzum, kas ir «dzīvības maize». Skaidrojot svētdienai paredzēto evaņģēlija fragmentu, pāvests uzsvēra, ka pēc maizes pavairošanas notikuma Jēzum sekoja liels ļaužu pūlis, kas tomēr neizprata Viņa veiktā brīnuma dziļo nozīmi. Cilvēki lielāku uzmanību veltīja maizei, nevis personai, kas to viņiem dāvāja. «Šī garīgā akluma priekšā Jēzus runā par nepieciešamību iet tālāk par savu materiālo vajadzību apmierināšanu,» sacīja Francisks.

"Esam aicināti būt atvērtiem tai perspektīvai, kas nav atkarīga no ikdienas rūpēm par ēdienu, apģērbu, panākumiem, karjeru. Jēzus runā par barību, ko vērts meklēt un pieņemt. «Necentieties pēc barības, kas iznīkst, bet pēc barības, kas paliek mūžīgajai dzīvei, kuru jums dos Cilvēka Dēls». Ar šiem vārdiem Jēzus vēlas mums pateikt, ka bez fiziskā izsalkuma cilvēkā ir arī cita veida izsalkums, kas ir lielāks un dziļāks, un ko nevar remdēt ar vienkāršu barību, – sacīja pāvests. – Runa ir par ilgām pēc mūžīgās dzīves. Šīs ilgas var remdēt vienīgi Jēzus. Viņš ir «dzīvības maize». Jēzus nenosoda mūsu rūpes par ikdienas barību un visu to, kas dzīvi var padarīt labāku. Viņš vēlas atgādināt, ka šīs zemes eksistences patiesā jēga ir mūžīgā dzīve, ka cilvēces vēsturi, ar tās ciešanām un priekiem, ir jāuzlūko mūžības perspektīvā, satikšanās ar Jēzu perspektīvā", skaidroja pāvests.

Francisks uzsvēra, ka tikai Jēzus piešķir cilvēka eksistencei patieso un dziļo jēgu. «Es esmu dzīvības Maize. Kas nāk pie manis, tas izsalcis nebūs; un, kas tic man, tam nekad neslāps». Svētais tēvs norādīja, ka šie vārdi attiecas uz Euharistiju, kas ir Dieva vislielākā dāvana cilvēkam. "Tikšanās ar Jēzu, kas ir «dzīvības maize», un Viņa pieņemšana dāvā mums cerību un piešķir mūsu dzīvei jēgu. Tomēr šī «dzīvības maize» mums tiek dāvāta tādēļ, lai mēs paši palīdzētu remdēt savu brāļu garīgo un materiālo izsalkumu un sludinātu Labo vēsti visiem cilvēkiem. Sniedzot tuvākmīlestības liecību, mēs ienesam pasaulē Jēzus mīlestības gaismu.

Uzrunas noslēgumā pāvests Francisks pieminēja Asīzē notiekošos piedošanas svētkus. Šajā sakarā viņš aicināja ticīgos pieņemt Izlīgšanas sakramentu, kas ir žēlsirdības avots un garīgais stiprinājums ceļā uz mūžīgo dzīvi.

Radiovaticana.va