Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Svētrunas

Tava lūgšana var palīdzēt kādu izglābt
18.08.2015 pl. 18:55

Paulīniešu tēva Jāņa Vīlaka OSPPE sprediķis 14. augustā Aglonā, svētā Meinarda svētkos rīta Svētā Misē, kuru svinēja Liepājas bīskaps Viktors Stulpins. Vairāku gadu laikā jau par tradīciju kļuvis, ka tieši šajā Sv.Misē tiek salikti svētsolījumi un tie kuri vēlas uzņemas ieņemtā bērna garīgo adopciju.

Esiet mīļi sveicināti, visi svētceļnieki, Aglonas bazilikā!

Šodien, 14. augustā, šīs Svētās Mises laikā pie Aglonas Dievmātes Brīnumdarītājas svētbildes pēc homīlijas notiks ļoti īpašs notikums, proti, svētceļnieki brīvprātīgi saliks Dievam svētsolījumus – apņemsies lūgties 9 mēnešus katru dienu pēc kārtas vienu Rožukroņa noslēpumu (pēc paša izvēles), pievienojot klāt lūgšanu par vienu garīgi adoptēto, bet vēl nedzimušo bērniņu, kurš ir ieņemts mātes miesās, bet kuram draud nogalināšana abortā un kura dzīvība mātes klēpī ir apdraudēta.

Vispirms ļoti vēlos sirsnīgi pateikties visiem ticīgiem, kuri šeit bija pagājušogad un salika svētsolījumus Dievam, un godam izturēja līdz galam – lūdzās tik ļoti svarīgajā lietā par garīgi adoptētajiem bērniņiem. Jūs ļāvāt, pateicoties jūsu 9 mēnešu ikdienas speciālajai lūgšanai, piedzimt lielākajam Dieva brīnumam – bērniņiem. Viņi sākumā bija tik neaizsargāti, taču jūsu lūgšanas pārvērtās kā drošs apmetnis, kas pasargāja mazās dzīvības no visām tiešām un netiešām briesmām.

Katru dienu katrā valstī notiek vislielākais ļaunums cilvēcē – apzināta neaizsargātu cilvēku nogalināšana – aborti. Pēc Pasaules Veselības organizācijas (WHO) 1997. gadā iegūtiem datiem – katru gadu visā pasaulē tiek izdarīti aptuveni 53 miljonu abortu. ASV katru gadu iet bojā ap 1 250 000 nedzimušu bērniņu (atsaucoties uz www.centrumjp2.pl; WIKIJP2 - internetowa encyklopedia Jana Pawła II). Garīgās adopcijas lūgšana ir kā lielākais ierocis cīņā pret ļaunumu, sātanu, kurš ļoti vēlas visādā veidā nogalināt jebkādu dzīvību.

Svētīgā māte Terēze no Kalkutas savā laikā teica: „Mēs esam radīti pēc Dieva līdzības. Ikviens bērns ir radīts lielākām lietām – mīlēt un būt mīlētam.”

Ārsti un zinātnieki ir izpētījuši – četras nedēļas pēc ieņemšanas bērniņam sāk pukstēt sirds, izveidojas muguras smadzeņu un nervu sistēmas, plaušu, kuņģa un acu aizmetņi. Ļoti iespējams, ka, mums pašiem nezinot, kāds ir palūdzies par mums, un mēs esam nākuši pasaulē un varam dzīvot.

Cilvēka dzīvi var iedalīt trīs posmos:

I – dzīve pirms piedzimšanas;

II – dzīve uz zemes pēc piedzimšanas;

III – mūžīgā dzīve.

Katram dzīves posmam ir savs neatkārtojams, unikāls sākums. Katrs nākamais seko pēc pirmā, tādā veidā cilvēka dzīvei nav beigas. Ja gadījumā bērniņa dzīvība tiek pārtraukta mātes miesā, tad diemžēl neseko nākamais posms.

Varu minēt piemēru. Svētceļojuma laikā satiku kādu jaunekli. Viņš pastāstīja, ka viņam ir jau piedzimuši trīs bērni. Sākumā es izbrīnījos, kā tas ir iespējams tik jaunam, taču viņš atklāja, ka trešo gadu pēc kārtas ir iesaistījies nedzimušo bērniņu garīgajā adopcijā, un pēc 9 mēnešiem, Dievam vien zināmajām mātēm, ir piedzimuši trīs bērni. Pats jauneklis ar lielu lepnumu to pateica man kā īsts tētis, kurš ir izauklējis un reizē nosargājis tos ar lūgšanām. Šī ikdienas lūgšana viņu ir vairāk disciplinējusi personīgās attiecībās gan ar Dievu, gan ar otru personu, īpaši tās ir palīdzējušas saglabāt šķīstas, tīras, garīgas attiecības pirmslaulību dzīvē ar savu nākamo saderināto sievu.

Pats katru gadu lūdzos par nedzimušajiem bērniem Skaistkalnes Dievmātes – Latvijas Ģimeņu Aizbildnes – svētnīcā kopā ar kustības „Par dzīvību!” dalībniekiem, kad 25. martā saliekam svētsolījumus Dievam. Pagājušo gadu no kādas jaunas ģimenes, kura pie mums laulājās, piezvanīja tētis un priecīgi man paziņoja, ka viņiem ir piedzimis ilgi gaidītais pirmais bērniņš. Zīmīgi bija tas, ka tieši tajā dienā apritēja 9 mēneši, kad beidzu lūgties par garīgi adoptēto nedzimušo bērnu. Tā man bija spēcīga un nepārprotama atbilde no Dieva uz lūgšanas spēku iedarbību un tās nepieciešamību.

Kāda piecu bērnu māte vēlu vakarā paziņoja savam mīļotajam vīram, ka gaida sesto bērniņu, un tas jau ir zem mātes sirds. Vīrs bija ļoti dusmīgs un gribēja, lai sieva taisa abortu. Sieva bija gudra un vīram iedeva rokās lielu maizes nazi, un, kad abi bija piegājuši pie aizmigušo bērnu gultiņām, sieva lika vīram ar nazi nogalināt vienu skaisti gulošo bērnu, kurš saldi gulēja un nenojauta nekādas briesmas. Protams, ka vīrs apstājās un to nedarīja. Un tad sieva paskaidroja, ka aborts ir tas pats, kas nogalināt dzīvu, lielu, redzamu bērnu, tikai pieaugušie domā pavisam ko citu, ka tas nekas briesmīgs nav, un tur viņi ļoti kļūdās. Vēlāk vīrs pateicās sievai par brīnišķīgo Dieva dāvanu – sesto bērnu.

Jaunieši un pieaugušie, Jūs esat reāla garīgā armija. Lūgšana spēj darīt lielas lietas gan tam, kas lūdzās, gan tam, par ko lūdzās. Atcerēsimies, ka tieši Tava izšķirošā lūgšana var palīdzēt kādu izglābt no nāves briesmām. Vēlāk, kad būsi pie Dieva debesīs, varbūt tieši viņš vai viņa Tev teiks lielu paldies, ka ļāvi dzīvot.

* Ieņemtā bērna garīgās adopcijas svētsolījumu Sv. Misē salika 51 dalībnieks. Apņemties lūgties par nedzimušu bērniņu joprojām var izdarīt ikviens, kurš sirdī jūt tādu aicnājumu, sazinoties ar kustību "Par dzīvību!" pa e-pastu: kustibapardzivibu@gmail.com vai pa tel.: 27024699.

Katedrāle.lv