Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Sācis darboties savstarpējās palīdzības portāls – draudzedraudzei.lv
21.08.2015 pl. 12:17
Sācis darboties jauns praktisko lietu apmaiņas un kalpošanas portāls draudzedraudzei.lv, kura darbību 18. augustā atbalstīja Latvijas Bīskapu konference. Portālā varēs saņemt un dalīties ar dzīvei nepieciešamām lietām un palīdzību, iepazīstoties ar vietnē jau ievietotiem sludinājumiem vai ievietojot savus.

Katoliskās Baznīcas katehisms (nr.1948) uzsver, ka solidaritāte ir kristīgs tikums. Tas nozīmē, ka cilvēki dalās viens ar otru materiālajos labumos, bet vēl vairāk – garīgajās vērtībās. Interneta portāla draudzedraudzei.lv uzdevums ir veicināt solidaritāti un palīdzību starp draudzēm, kā arī nodrošināt iespēju uzzināt par citu cilvēku vajadzībām un iesaistīties atbalsta sniegšanā.

Darbs pie portāla veidošana sākās jau pavasarī. Draudzedraudzei.lv iniciatori ir laji, kas projektu izveidoja sadarbībā ar Latvijas priesteriem. Portāls vēlas atbalstīt organizācijas „Caritas Latvija” darbību, attīstīt draudžu pastorālo kalpošanu un veicināt tuvākmīlestības aicinājumu. Dalība projektā ir brīvprātīga un visas lietas un darbi tiek piedāvāti bez maksas.

Piemēram, Jānim mājās ir bērnu gultiņa, kuru viņš vēlētos kādam atdot, jo viņa bērni jau ir izauguši. Juriste Inga ir gatava veltīt savu laiku, lai palīdzētu kādam aizstāvēt viņa juridiskās tiesības. Guntis svētdienās ar savu auto dodas uz svētdienas dievkalpojumu. Viņš varētu kādu paņemt līdzi, jo auto ir brīvas vietas. Un tādu piemēru ir daudz.

Atsevišķa sadaļa portālā ir priesteriem. Tās mērķis ir palīdzēt un atbalstīt priesteru kalpošanu draudzei, dievnamam, kā arī veicināt brāliskas kalpošanas garu.

Lai kļūtu par portāla lietotāju, ir jāsaņem elektronisks uzaicinājums no draudzes prāvesta, draudzes atbildīgā vai arī sazinoties ar vietnes administratoru. Gandrīz visu Latvijas draudžu prāvesti uzaicinājumu pievienoties portālam jau ir saņēmuši. Tas nozīmē, ka viņi, kā arī citas pilnvarotās personas var izsūtīt ielūgumus citiem cilvēkiem, kas savukārt var reģistrēties, aizpildot anketu un izvēloties lietotāja vārdu un paroli.

Portāla lietošana nozīmē, ka ikviens interesents var ievietot sludinājumu, kā arī jau ievietoto sludinājumu sarakstā atrast risinājumu savām vajadzībām. Sludinājumiem ir vairākas kategorijas, piemēram, apģērbs, bērni, grāmatas, datori, lauksaimniecība, māja un remonts, māksla, amatniecība, pārtika, pakalpojumi, mēbeles, sadzīves tehnika un citas.

Ievietojot sludinājumu, savi kontakti nav jāuzrāda, jo tos var apskatīties, uzklikšķinot uz cilvēka vārda. Interesenti pēc tam var izmantot dažādas iespējas: jautāt - tas notiek publiski, lai arī citi interesenti varētu gūt papildu informāciju; rezervēt - tad arī citi redzēs, ka prece jau rezervēta vai arī varēs sarakstīties ar rezervētāju, ja prece kādam citam konkrētajā brīdī nepieciešama vairāk; darīt - to atzīmē, kad darījums ir veiksmīgi pabeigts.

LRKB IC