Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Fatimas Dievmātes statuja ceļos uz Sīriju
26.08.2015 pl. 14:21
Pēc Sīrijas bīskapu lūguma, 7. septembrī Fatimas Dievmātes statuja no Portugāles atceļos uz Sīriju. Tieši tajā pašā dienā pirms diviem gadiem pāvests Francisks izsludināja gavēņa un lūgšanas dienu par Sīriju.

"Piedošana, dialogs, izlīgums - tie ir miera vārdi dārgajai Sīrijai, Tuviem Austrumiem, visai pasaulei," teica Francisks.

Monsinjors Antonio Marto, Portugāles bīskaps, kura jurisdikcijā ietilpst arī Fatima, teica, ka vizīte būs simbolisks pretstatījums fanātismam un esošai vardarbībai. Vienā no ikgadējiem svētceļojumiem uz svētnīcu, viņš nosodīja starptautiskās organizācijas par bezdarbību laikā, kad tiek iznīcināti iedzīvotāji starp kuriem ir kristieši.

Kopš 2011. gada, Sīrijā plosās pilsoņu karš, kam šobrīd nav redzams gals. "Islāma valsts" kaujinieki sagrābuši lielas teritorijas. 3 miljoni Sīrijas bēgļu ir pametuši valsti, bet pašā valstī ir 6,5 miljoni bēgļu.

Dievmātes statuja, kas ceļos uz Sīriju nav tā pati, kas svētnīcā, kur notika brīnums. Tā ir īpaša "svētceļojoša" statuja, kas ceļo pa visu pasauli, iedvesmojot ticīgos.

2017. gada 13. maijā apritēs 100 gadi, kopš Dievmāte parādījās trim ganu bērniņiem Fatimā.

Pēc Rome Reports materiāliem