Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Iznācis "YouCat" jeb Katehisms jauniešiem latviešu valodā
22.09.2015 pl. 20:52
Izdevniecība “KALA Raksti” ar prieku un gandarījumu paziņo par šā rudens skaistāko jaunumu: dienasgaismu ieraudzījis “YouCat” izdevums jeb Katehisms jauniešiem latviešu valodā.

Grāmatas svinīgā atvēršana notika Latvijas Jauniešu dienu laikā Aizkrauklē. Arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs Jauniešu dienu dalībniekiem šo katehismu dāvināja kā garīgo ceļamaizi turpmākajam garīgajam ceļam.

Katehisms jauniešiem ir sadalīts četrās apjomīgās daļās. Pirmās daļas nosaukums ir “Kam mēs ticam?” Tajā apskatītas tādas tēmas: kāpēc mēs spējam ticēt; mēs, cilvēki, esam atvērti Dievam; Dievs tuvojas mums, cilvēkiem; cilvēks atbild Dievam; kristīgās ticības apliecinājums; es ticu uz Dievu Tēvu; es ticu uz Jēzu Kristu; es ticu uz Svēto Garu.

Otrā daļa ir veltīta kristiešu noslēpumiem, kā Dievam un liturģijai, Baznīcas septiņiem sakramentiem, iniciācijas sakramentiem, dziedināšanas sakramentiem, kopības un sūtības sakramentiem, kā arī citām liturģiskajām svinībām. Trešajā grāmatas daļā tiek apskatīti jautājumi, kas saistīti ar dzīvi Kristū – kāpēc mēs esam pasaulē, kas mums jādara, un kā Dieva Svētais Gars mums palīdz; cilvēka cieņa; cilvēku kopiena; Baznīca; desmit baušļi. Turpretī pēdējā daļā ir uzsvērta lūgšanas nozīme kristieša dzīvē.

“YouCat” ir veidots jautājumu un izsmeļošu atbilžu formā, kopumā izdevumā ir atbildes uz 527 jautājumiem. Grāmatas dizainā izmantotas krāsainas fotogrāfijas un komiksu elementi. Šī pāvesta Benedikta XVI iecerētā grāmata jauniešiem ir tulkota un izdota jau vairāk nekā trīsdesmit valodās un izplatīta vairākos miljonos eksemplāru. “YouCat” jeb Katehisms jauniešiem noderēs visiem, kas ir (vai jūtas) jauni, kā arī tiem, kas savai ticībai vēlas piešķirt jaunu svaigumu.