Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Akcijas "40 dienas dzīvībai' atklāšana
25.09.2015 pl. 13:58
23. septembrī Latvijā un vēl vairāk kā 20 valstīs sākās kampaņa „40 dienas dzīvībai”. Rīgā tā sākās ar atklāšanas dievkalpojumu Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā plkst. 7:30, ko celebrēja priesteri Aivars Līcis un Andris Kravalis.

Pr. Aivars atzīmēja, ka ir zīmīgi, ka akcija šogad sākas dienā, kad Baznīca piemin sv. tēvu Pio no Pjetralčīnas un noslēdzas 1. novembrī – Visu svēto dienā. Tēva Pio tēvs pat aizbrauca peļņā uz Ameriku, lai varētu samaksāt par dēla izglītību.

Pēcpusdienā grupa akcijas dalībnieku pulcējās Svētā Jēkaba katedrālē, lai, apcerot Kunga ciešanas, lūgtos par visiem bērniem, kuriem draud aborts. Ir skumji apzināties, ka arī mūsdienās cilvēks uz savas šķietamās labklājības altāra ir gatavs upurēt otru cilvēku. Bet gaidītā atrisinājuma vietā pēc īsāka vai ilgāka laika, nāk tikai jaunas ciešanas. Vienkārša aplēse parāda, ka laikā no 2007. līdz 2009. gadam no aborta tieši vai netieši cieta apm. 90 000 cilvēku. Lai šādu skaitu izvietotu uz vienas skatuves, šai būvei ir jābūt deviņreiz lielākai par Mežaparka estrādi. 

II pasaules kara gados Anglijā daudzviet esot bijis izvietots plakāts ar uzrakstu „Viens tavs vārds kādam var maksāt dzīvību!”. Dažkārt liekas, ka derētu arī plakāts: „Tava klusēšana kādam nedzimušajam var maksāt dzīvību!” Lūgties - tas ir labi, bet ikviens kristietis ir aicināts iestāties par nedzimušajiem arī publiski – piedaloties lūgšanu gājienos, atbalstot Krīzes grūtniecības centru, kustību „Par dzīvību” vai palīdzot praktiski.

Akcijas pirmās dienas vakarā dalībnieki vienojās sadraudzībā un izlozēja ārstu, par kuru īpaši lūgsies akcijas laikā. Kāda no dalībniecēm izlasījusi ārsta vārdu un darbavietu, iesaucās: „Dievam ir humora izjūta! Man ar šo ārstu ir bijusi darīšana – kad es gaidīju meitiņu, viņš man ieteica abortu!” Tagad viņa lūgsies par šī ārsta atgriešanos.

Tuvākie akcijas pasākumi Latvijā būs nedēļas nogalē Rīgas Sv. Terēzes no Bērna Jēzus draudzē (Ojāra Vācieša ielā 6) 25. – 27. septembrī, lūgšanu gājiens no Rīgas Sv. Alberta draudzes 26. septembrī (sāksies ar Svēto Misi pl. 8). 1. oktobrī adorāciju dzīvības nodomā rīko kustība „Pro Sanctitate”.

Pasākumu programma

Jānis Lulle,
akcijas „40 dienas dzīvībai” koordinators Latvijā