Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Oktobris Liepājas sv. Dominika baznīcā
05.10.2015 pl. 21:43
Ar oktobri sākas Sv. Dominika draudzes „aktīvā sezona” – t.i., laiks, kad baznīcā notiek ne tikai ikdienas Svētās Mises un vesperes, bet varam arī citos veidos mācīties tuvoties Dievam un būt sadraudzībā ar cilvēkiem.

Šajā laikā, tāpat kā iepriekšējā gadā, ceturtdienās pēc Sv. Mises notiks Vissvētākā Sakramenta adorācija un svētdienās 11.00 svētdienas skola. Sākot ar 11. oktobri, bērni uz svētdienas skolu tiek aicināti jau 10.45, lai mācītos dziesmas Misei mēneša ceturtajā svētdienā, kad bērniem būs galvenā loma dziedāšanā. Trešdienās pēc Mises un vesperēm notiks sholas nodarbības, kurās mācīsimies jaunus dziedājumus, bet svētdienās 11.10 visi, kas vēlas, ir aicināti piedalīties dziedāšanas mēģinājumā, lai sagatavotos Svētai Misei.

Mēneša trešajā svētdienā pēc Mises latviešu valodā uz tikšanos, kā ikreiz, pulcēsies dominikāņu laji jeb 3. ordenis, bet katru svētdienu draudzes krievvalodīgā daļa svinēs sadraudzību pēc Mises krievu valodā.

Krievu valodā piedāvājam tāpat trešdienās 19.00 Lectio Divina, kā arī katra mēneša otrajā svētdienā pl.11.00 (šomēnes 11. oktobrī) notiks katehēze par Ticības patiesībām.

Reizi mēnesī aicinām draudzes locekļus uz talku – orientējoši mēneša pirmajā sestdienā pēc Mises. Oktobrī pirmā talka jau notikusi, bet sakarā ar to, ka novembra pirmajā sestdienā dominikāņiem lieli svētki – sākas Sprediķotāju Ordeņa pastāvēšanas 800. jubilejas gads, kā arī oktobrī ir piecas sestdienas, talkas notiks arī 31. oktobrī.

Oktobra mēneša īpašais dievkalpojums ir Rožukroņa lūgšana Vissvētākā Sakramenta priekšā, uz kuru aicināti visi darbdienās un sestdienās pusstundu pirms Sv. Mises. Sakarā ar to, ka ceturtdienas ir arī Adorācijas dienas, ceturtdienās dievkalpojuma kārtība tiek izveidota īpaši: plkst. 18.00 tiek uzstādīts Vissv. Sakraments un uzsākta Rožukroņa lūgšana. Plkst. 18.30 Sv. Mises norisē ietveram arī vesperu psalmus kā gandarīšanas zīmi. Pēc Sv. Mises turpinām adorāciju, kas noris līdz 20.00 klusumā vai arī reizi mēnesī, trešajā ceturtdienā (15. oktobrī ) tās laikā, pielūdzot un slavējot Jēzu Kristu Vissvētākajā Sakramentā, dziedās jaunieši.

24. oktobrī plānots izbraukums „Laulāto Tikšanās” ģimenēm, bet 27. oktobrī pie mums pirmo reizi sāksies ALFA kursi.

Tāpat šai „sezonā” plānots turpināt Liturģiskās mūzikas darbnīcas – pirmās notiks Pirmās Adventa svētdienas nedēļas nogalē, kā arī 6. martā sāksies Saderināto un Iemīlējušos vakari.

Sv.Dominika draudze