Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Trešā "Baznīcu nakts" notiks 2016. gada 10. jūnijā. Izsludināta baznīcu draudžu pieteikšanās.
04.11.2015 pl. 15:14
Kultūras notikuma „Baznīcu nakts” organizatori uzsāk gatavošanos trešajai Baznīcu naktij un informē, ka tā norisināsies 2016.gada 10.jūnijā.

Vienlaikus baznīcu nakts notiks arī citās Eiropas valstīs - Austrijā, Čehijā un Igaunijā. Pasākumā aicināti piedalīties kristīgo konfesiju dievnami visā Latvijā. Aicinām draudzes savlaicīgi pieteikt dalībai savu baznīcu, aizpildot dalībnieku anketu www.baznicunakts.lv līdz 2015.gada 20.decembrim.

Plašais apmeklējums un pasākuma pozitīvā pieredze visā Latvijā liecina, ka “Baznīcu nakts” varētu kļūt par ikgadēju garīgu kultūras notikumu. 2016. gadā pasākumu vērienīgāku darīs tā norise arī citās Eiropas valstīs.

Lai pasākums izdotos, organizatori atgādina, ka ļoti svarīga ir savlaicīga draudžu pieteikšanās. Tā sekmēs ne vien konkrētas baznīcas organizatoriskos darbus, bet arī kopējo notikuma gaitu. Tādēļ aicinām draudzes lēmumu neatlikt uz pēdējo brīdi un dalību reģistrēt jau līdz 2015.gada 20.decembrim. Pieteikuma anketa no 1.novembra pieejama mājas lapas sadaļā “Piedalīties”.

2015.gadā pasākumā kopumā piedalījās 145 baznīcas visā Latvijā, pulcējot vairāk nekā 30 000 apmeklētāju. Baznīcu nakts laikā bija iespēja atklāt dievnamus citādāk - klausīties koncertus, apskatīt baznīcu mākslas vērtības, uzkavēties lūgšanā un uzzināt vairāk par draudzi sarunās ar draudzes cilvēkiem.

Aktuālā informācija tiks publicēta projekta mājas lapā un sociālo tīklu kontos:

-   www.facebook.com/baznicunakts,
-   www.draugiem.lv/baznicunakts,
-   www.twitter.com/baznicunakts.