Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Katoļu pamatskolā jauns amats - kristīgās dzīves organizators
10.11.2015 pl. 16:45

No šī mācību gada Liepājas Katoļu pamatskolā ir izveidots jauns amats, kuru kā uzsvēra šī amata veicēja – Antra Jakovļeva, drīzāk varētu saukt par misiju. Šis amats ir kristīgās dzīves organizators.

Amata ietvaros ietilpst rūpēties par visu kristīgo dzīvi Katoļu pamatskolā visa mācību gada garumā un par šīm aktivitātēm informēt arī skolēnu vecākus. „Līdz šim katoļu skolā ir bijuši kristīgās mācības skolotāji, kuri māca šo priekšmetu no 1. līdz 9. klasei, kas ir Liepājas Katoļu pamatskolas specifika, zinot to, ka kristīgā mācība vai kristīgā ētika pēc valsts standarta tiek mācīta no 1. līdz 3. klasei, bet šāds īpašs amats vai cilvēks, kurš rūpētos par visu kristīgo dzīvi skolā visa mācību gadu garumā līdz šim skolā nebija. Ar skolas vadību un bīskapa svētību tika rasta iespēja šādu izveidot. Šobrīd ir sperti tikai pirmie soļi. Reizi mēnesī skola dosies uz tuvējo Svētā Jāzepa katedrāli, kurā svinēsim Svēto Misi. Septembrī vecāki klases sapulcēs tika informēti par šīm jaunajām niansēm skolā un nesaņēmu nevienu kritisku piezīmi. Vecāki bija atvērti, un ir gatavi paši nākt un piedalīties šajos skolas dievkalpojumos. Ir laipni aicināti arī citi ģimenes locekļi, vecvecāki, draugi un radi,” atklāja skolotāja Antra.

Lai Sv. Mises nodomi nebūtu attālināti no pašiem bērniem, tad otrs jauninājums ir skolas foajē novietotā lūgšanu kastīte, kurā visa mēneša garumā skolēni un skolotāji var ielikt savus rakstītos lūgumus, nodomus un, protams, pateicības Dievam. Dodoties uz Sv. Misi, šī kastīte tiks paņemta līdzi. Aizlūgumi paliks anonīmi. Kā uzsvēra Antra, arī vecāki par šo iespēju ir informēti, un paši var droši nākt un šajā kastītē atstāt savus nodomus Dievam.

Kristīgās dzīves organizatore pastāstīja, ka trešais ieviestais jauninājums saistās ar pastorālo darbību skolā: "Dzīvē ir situācijas, kad cilvēkiem vajag pieņemt sakramentus vai gatavoties tiem, vai gluži otrādi izvadīt kādu tuvinieku pēc kristīgās tradīcijas, tad nepieciešamības gadījumā es varētu būt šis starpnieks starp skolas vecākiem, skolotājiem, darbiniekiem un Baznīcu. Ja būs kāda tāda nepieciešamība, vecākiem ir mani kontakti un jebkurā laikā viņi var sazināties un tālāk varam organizēt tikšanos ar priesteri vai  bīskapu, skatoties pēc attiecīgās situācijas. Mēs lūdzam Dieva svētību šīm lietām un ceram, kas viss kas notiek Dievam godam ir arī Dieva svētīts.”

Sanita Zustere, "Vatikāna Radio"
Foto: Katedrāle.lv