Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Iepazīt Baznīcu no tās pirmsākumiem
18.11.2015 pl. 10:04
Sākot ar oktobra mēnesi, Liepājas dominikāņu misionāru māsu klosterī ikviens interesents var piedalīties māsu sagatavotās lekcijās par Baznīcas vēsturi.

Katram no mums ir savas dzīves vēsture, kura ir ļoti sarežģīta un bagāta. Tāpat arī ir ar Baznīcas vēsturi – tā arī ir ļoti sarežģīta un bagāta. Ne vienmēr mēs izprotam dažādus tās vēsturiskos notikumus, ne vienmēr mēs līdz galam saprotam tās kādus spilgtākos atgadījumus, tāpēc šajā mācību gadā dominikāņu māsas nolēma klausītājus pakāpeniski iepazīstināt ar Romas katoliskās Baznīcas vēsturi, sākot jau no tās pirmsākumiem, t.i., pašas Baznīcas dzimšanas.

Māsa Diāna atklāja, ka šis projekts ir iecerēts apmēram trīs gadu garumā un tā mērķis ir panākt, lai ticīgie iemācītos pieņemt Baznīcu un pats galvenais, iemācītos mīlēt savu Baznīcu. "Pirms pieciem gadiem mums bija Katoliskās Baznīcas katehisma studijas, tad divu gadu laikā iepazinām Jauno Derību, pagājušajā gadā - Veco Derību. Tagad trīs gadu garumā mācīsimies Baznīcas vēsturi. Sāksim no paša sākuma, no Vasarsvētkiem, kad Baznīca piedzima. Pēc tam apskatīsim arī pārējos notikumus, lai mēs saprastu, kas ir mūsu Baznīca, lai iemācītos pieņemt un mīlet to,” saka māsa Diāna.

Nodarbības notiek katru trešdienu plkst. 18.30, Liepājas dominikāņu misionāru māsu klosterī, Ganību ielā 120.

S.Zustere, "Vatikāna Radio"