Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Adventa darbnīcas Kuldīgā
01.12.2015 pl. 15:22
28. novembrī sv. Pāvila rekolekciju mājā valdīja īpaša rosība, jo bērni ar vecākiem, jaunieši un draudzes cilvēki bija ieradušies uz Adventa laika darbnīcām, kuras vadījām mēs - dominikāņu māsas.

Sākumā iemācījāmies Adventa laika dziesmu - lūgšanu, kas atgādina par mūsu ilgām pēc tikšanās ar Jēzu, par mūsu sirds sagatavošanu.

Māsas Mārītes skaidrojums pietuvināja Adventa laika simbolus un vēl vairāk uzzinājām par Adventa vainaga un četru sveču nozīmi, kā arī par Rorātsveci, kas atgādina mums par Mariju, Jēzus Māmiņu. Visi kopā vienojāmies lūgšanā, lai Marijas aizbildniecība palīdzētu mums visiem izdzīvot šo Adventa laiku.

Pateicoties mūsu draudzes locekļu Agitas un Dzintara Bunku atbalstam, vainagu veidošanā varējām izmantot sagādātos smaržojošos priežu zariņus, savukārt Baiba, Ārija un Zofijas kundzes palīdzēja ar padomu un čaklajām rokām veidot gaumīgus vainagus. Daudziem bērniem prieku sagādāja arī kopīga darbošanās ar savu māmiņu vai tēti, kas atbalstīja bērnus šajā radošajā darbā.

Pēc divu stundu darbošanos varējām ar gandarījumu aplūkot pašu veidotos Adventa vainagus un aiznest uz blakus esošo Kuldīgas katoļu baznīcu, kur pirmajā Adventa svētdienā tie tika arī pasvētīti.

Šo rosīgo darbošanos vainagoja kopīgs mielasts un pārsteiguma balva. Domājam, ka pašu rokām veidotie vainagi, kopīga lūgšana un tikšanās bērniem un jauniešiem palīdzēs labāk apzināties un izdzīvot šo Adventa laiku ģimenē un draudzē.

Jēzus un Marijas Dominikāņu māsas misionāres