Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Aicina uz Gavēņa laika liturģiskās mūzikas darbnīcām
05.02.2016 pl. 08:05
No 19. līdz 21. februārim Liepājā, Sv. Dominika klosterī (Jelgavas ielā 17) turpināsies liturģiskās mūzikas rekolekciju - darbnīcu cikls.

Mīļi aicināti visi - gan pastāvīgie mūzikas rekolekciju apmeklētāji, gan tie, kuri pie mums viesosies pirmoreiz. Šoreiz uz šīm muzikālajām darbnīcām pulcēsimies Lielā Gavēņa laikā - tāpēc īpašs uzsvars būs uz to, kā Kunga ciešanas ir izteiktas mūzikas valodā. Nodarbību īpašā tēma - klusums. Gavēnis ir laiks klusēt, klausīties un ieklausīties. Ieklausīties sevī. Ieklausīties cilvēkā, kas tev blakus. Ieklausīties apkārtējā pasaulē. Ieklausīties klusumā, kurā uz tevi runā Dievs…

Darbnīcas sāksies 19. februārī plkst. 19.30, bet pirms tām pulksten 18.00 - pirms Svētās Mises būs iespēja dzirdēt dziedājumu „Canticum de Passione Domini”. Dziedājumu izpildīs t. Oskars Jabloņskis OP; tiem, kas vēlēsies, būs iespēja piedalīties dziedājuma izpildīšanā, jo lapiņas ar dziedājuma tekstu tiks izdalītas katram individuāli. Šo dziedājumu no Bībeles fragmentiem ir sastādījusi svētā Katrīna Ričči OP - itāļu baņķiera meita, kurai tēvs bija izplānojis spožu pasaulīgo dzīves ceļu, taču viņa no tā atteicās, lai kalpotu Kungam, lai izdzīvotu Kristus un Vissvētākās Jaunavas Marijas ciešanas…

Mūzikas darbnīcu ietvaros sestdien, 20. februārī, pēc Svētās Mises būs iespēja piedalīties Krustaceļā. Apgūtos dziedājumus dziedāsim svētdien, 21. februārī, Svētajā Misē plkst. 12.00 Svētā Dominika baznīcā, un darbnīcas noslēgsies ar sarunām un rezumējumu pie pusdienu galda.

Konferences vadīs t. Oskars Jabloņskis OP, mūzikas materiāla apgūšanā palīdzēs Svētā Dominika Baznīcas sholas vadītāja Kristīne Locika, kā arī vokāliste un Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķe Linda Ločmane. Iepazīsim Gavēņa laika dziedājumus, iedziļināsimies uz brīdi Gavēņa laika mūzikā, lai atklātu mūzikas plašumu un spēku- tās valodā var izteikt visu, tajā skaitā ciešanas… Un mācīsimies tos, lai varētu gan nodziedāt tos svētdienas Svētā Misē, gan pielietot katrs savās mājās, savā draudzē.

Ziedojums rekolekciju izmaksu segšanai nodarbību dalībniekiem, kuri izmantos klostera telpās naktsmājas, no 18 EUR, bet pārējiem dalībniekiem no 9 EUR. Lūdzam pieteikties līdz 17. februārim. Minēto datumu lūdzam ievērot, jo organizatoriem ir nepieciešams savlaicīgi zināt dalībnieku skaitu, lai sagatavotu izdales materiālus, naktsmītnes, maltītes utml.

E-pasts:  vai telefoniski: 26705843 – Kristīne.