Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liepājas diecēzē viesojas organizācijas "Bonifatiuswerk" pārstāvji
20.04.2016 pl. 19:41
19. aprīlī Liepājā viesojās Vācijas katoļu labdarības organizācijas "Bonifatiuswerk" projektu vadītājs Tomas Tvents (Thomas Twents), kuru pavadīja šis organizācijas līdzstrādnieks Matias Hains (Matthias Hein) un m. Hanna OP.

„Bonifatiuswerk” ir organizācija, kas dibināta 1849.gadā Rēgensburgā. Tās mērķis ir palīdzēt katoļiem diasporā Vācijā, Ziemeļeiropā un Baltijas reģionā. Tā atbalsta misijas, palīdz celt baznīcas, palīdz sociālajos projektos. Organizācijas centrs ir Pāderbornē, no kurienes pavisam nesen Liepājas diecēze saņēma ‘Boni - busu’.

Viesu, sevišķi Tomasa Tventa, ceļojuma mērķis bija apskatīt tās vietas, kur „Bonifatiuswerk” palīdz Liepājas diecēzē. Vispirms tika apmeklēta Liepājas katedrāle, kur ar organizācijas palīdzību tiek mainīts jumts. Viesim īpaši aizraujoši bija pabūt katedrāles torņa balkonā. No katedrāles ceļš veda uz Liepājas sv. Meinarda baznīcu, kur tika apskatīta biedrības „Mārtiņmāja” apdzīvotās telpas un baznīca. Iepazinās ar tur veikto darbu, kā arī pētīja baznīcas ēkas situāciju un ieteica, kas darāms, lai meklētu iespējamos risinājumus.

Tad viesi devās uz Karostu, kur iepazinās ar kopienas „Chemin Neuf” māju (attēlos) un tur notiekošajām pārmaiņām. Iepazinās ar kopienas attīstības plāniem. Viesus no Vācijas labdarības organizācijas Liepājā pavadīja bīskaps V.Stulpins.

Tālāk ceļš veda uz Kuldīgu, kur ar organizācijas atbalstu pagājušā gada otrajā pusē tika sakārtots baznīcas pagalms; ierīkota drenāža un lietusūdens novadīšana, kā arī nostiprināti baznīcas pamati.

Kurzemes ticīgie var būt pateicīgi šai organizācijai un visiem tās ziedotājiem, labdariem par sniegto atbalstu, kas turpinās jau vairākus gadus.