Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Svētdienas skolu audzēkņu tikšanās Aizputē
17.05.2016 pl. 11:42
Turpinot iepriekšējo gadu tradīciju, arī šogad 14. maijā, Liepājas diecēzes svētdienas skolu audzēkņi no Liepājas, Kuldīgas un Aizputes, kā arī viņu vecāki un katehēti pulcējās Aizputē, lai kopīgā lūgšanā un sadraudzībā pateiktos par paveikto šī gada laikā.

Tikšanos uzsākām ar Svēto Misi Aizputes Sv. Ignācija baznīcā, vienojoties lūgšanā ar draudzes cilvēkiem. Priecājāmies par mūsu bīskapa Viktora Stulpina klātbūtni un svinēto Sv. Misi, kā arī uzaicinājumu visiem – būt par Jēzus draugiem un pēc Viņa parauga mācīties veidot mīlestības pilnas attiecības ar saviem draugiem. Pateicamies Kristīnei Locikai par muzicēšanu, kas visiem mums palīdzēja vēl vairāk vienoties Dieva slavēšanā.

Kopējo tikšanos turpinājām draudzes mājā, kas kļuva par mūsu tālāko sadraudzības vietu vairāku stundu garumā. Iepazinušies ar degu jeb Čīles vāverīti Zuzi, uzspēlējuši novusu ar priesteri Mariušu un bīskapu Viktoru, stiprinājāmies kopīgā mielastā, kuru sarūpēja mūsu gādīgās māmiņas un tēti.

Pēc tuvākas svētdienas skolas audzēkņu iepazīšanās ar attēlu palīdzību, visi kopā centāmies izveidot stāstu par Jēzus dzīves svarīgākajiem notikumiem. Tā bija laba iespēja gan parādīt savas zināšanas, gan uzzināt vairāk par pašu Jēzu. Spēles ar krāsu apli, atmiņu spēle „Ticības dārgumi”, ziedu veidošana uz akmeņiem, konstruktora spēles, plakāta veidošana gleznojot, deva katram bērnam iespēju radoši pavadīt laiku kopā ar jauniegūtajiem draugiem. Tapa arī šī gada žēlsirdības tēmas inspirēts kopīgs darbs - plakāts „Žēlsirdīgais Tēvs” (attēlā), kura veidošanā katrs pielika savu roku un kurš tika uzdāvināts šīs tikšanās organizatoram un Aizputes draudzes priesterim Mariušam.

Kopīgo tikšanos noslēdzām ar pateicību Dievam par visu piedzīvoto šajā dienā un paļāvīgu lūgšanu pie Marijas, Jēzus Māmiņas, baznīcā.

m. Mārīte OP