Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Turpinās pieteikšanās Pasaules Jauniešu dienām
27.05.2016 pl. 19:55
No 20. līdz 31. jūlijam no Liepājas diecēzes tiek plānots brauciens ar autobusu uz Pasaules Jauniešu dienām (PJD), kas šoreiz notiks Krakovā.

Šis brauciens būs kā svētceļojums, kas nozīmē, ka nedaudz vairāk kā ikdienā varēs koncentrēties, domāt un lūgt Dievu, meklēt un saprast Viņa gribu mūsu dzīvēs. Svētceļojuma tēma būs - 'Aicinājums'.

Svētceļniekiem no Liepājas diecēzes sagatavošanās pasākumi pirms Jauniešu dienām notiks Olštinas (Polijā) diecēzē, kas ir aptuveni 560 km attālumā no Liepājas. Tur dalībnieki dzīvos ģimenēs. Apmeklēs dažādus pasākumus, dievkalpojumus, katehēzes, kā arī aktīvi atpūtīsies. Tāpat varēs iesaistīties vietējā "Caritas" organizācijā, apmeklēt bērnu slimnīcu vai patversmi. Bet visam pamatā būs tēma - "Pēdējo vakariņu vieta" jeb "Cenacolo".

Vienā no dienām būs iespēja doties svētceļojumā kājām uz Getžvaldes svētvietu, kur, saskaņā ar tradīciju, 1877. gadā divām meitenēm parādījusies Jaunava Marija, uzsverot nepieciešamību lūgties Rožukroņa lūgšanu. Pēc Olštinas diecēzē pavadītajām dienām, jaunieši dosies uz PJD kulminācijas programmu Krakovā. Tur no 26. līdz 31. jūlijam brauciena dalībnieki pmeklēs daudzus un dažādus pasākumus. Vairāk info www.krakow2016.com/en/

Šobrīd brauciena izmaksas tiek plānotas ap 250 eiro. Informācija par braucienu: Aleksandra 27542560, Antra 22817883, kā arī var rakstīt e-pastā liepaja.krakova2016@gmail.com vai Facebook lapā Liepājas diecēze - Krakova 2016.

Pasaules Jauniešu dienas, kuru devīze šogad ir "Svētīgi žēlsirdīgie!", ietver vairāku dienu programmu ar galvenajiem pasākumiem gan kopā ar pāvestu, gan pasākumus kā, piemēram, liturģijas, katehēzes, koncertus, izrādes, pasākumus ar atjaunotnes kopienām un konsekrētām personām no visas pasaules.
Galvenie notikumi, kas pulcina kopa jauniešus Krakovā, ir:
Atklāšanas Svētā Mise (otrdiena, 26.07)
Pasaules Jauniešu dienas tiks atklātas ar Svēto Misi, ko vadīs vietējais biskaps
Pāvesta sagaidīšana (ceturtdiena 28.07)
Svarīgs brīdis ir tikšanās ar pāvestu. Pirmo reizi ar pāvestu tiksimies 28. jūlijā.
Krusta ceļš (piektdiena, 29.07)
Šajā ceļā tiek nests Pasaules Jauniešu dienu krusts, kas ir bijis arī Latvijā. Jaunieši no visas pasaules to pavada cauri pilsētai, sniedzot liecību par savu ticību.
Vigīlija kopā ar pāvestu (sestdiena, 30.07)
Vispersoniskākā Jauniešu dienu notikumu daļa ir Vigīlija kopā ar pāvestu. Tas ir īpašs lūgšanu un satikšanās ar Kristu laiks, un tam ir radošā, prieka atmosfēra.
Noslēguma Svētā Mise (svētdiena, 31.07)
Šī ir Pasaules Jauniesu dienu noslēguma diena. Tā centrālais notikums ir noslēguma Svētā Mise, ko vadīs pāvests Francisks. Euharistijas laikā pāvests izsūta jauniešus pa visu pasauli. Svētās Mises noslēgumā pāvests paziņo nākamo Pasaules Jauniešu dienu vietu un laiku.