Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Disnejlendas vietā tikšanās ar pāvestu Vatikānā
31.05.2016 pl. 12:09
Desmitiem pusaudžu meiteņu no Asunsjonas Les Almenas koledžas, Paragvajā, plānoja savu 15 dzimšanas dienu jeb kinsinjeru svinēt Floridas Disnejlendā, tomēr audzēknes atcēla ceļojumu un izlēma apmeklēt Romu, lai varētu piedalīties pusaudžu Jubilejas svinībās kopā ar pāvestu Francisku, vēsta catholicnewsagency.com.

Quinceañera (kinsinjera) ir pilngadības svētki, ar kuriem atzīmē pāriešanu no bērnības pieaugušo kārtā, un tos Latīņamerikā tradicionāli svin, kad meitenes sasniedz 15 gadu vecumu. Paragvajā pieņemts, ka daudzas ģimenes savām meitām šajā vecumā dāvina īpašu ceļojumu, un šīs pusaudzes sapņoja apmeklēt Disnejlendas izklaižu parku.

Taču viena no šīs skolas skolotājām izlasīja ziņu aģentūras ACI Prensa (CNA News latīņamerikas nodaļa) vietnē par pusaudžu Jubilejas svinībām Romā, kas paredzētas Žēlsirdības Jubilejas gada ietvaros.

“Mēs saskatījām izdevību mainīt ideju par ceļojuma galamērķi, un gribējām dot viņām iespēju piedzīvot cita veida kinsinjeras ceļojumu, lai viņas gūtu jaunu skatījumu uz sevi un savām ģimenēm,” teica Ruta Kardozo. “Mēs domājām, ka piedalīšanās pasākumā ar pāvestu Francisku un jauniešiem no visas pasaules būs ļoti audzinoša un reizē interesanta.”  35 studentes bija jau no paša sākuma dziļi saviļņotas par šo ideju. „Daudzas no viņām teica savām mammām, ka labāk ir fotografēties Romā ar Vatikānu fonā nekā pie Disneja pils,” sacīja skolotāja.

Studenšu vecāki piekrita ierosinājumam. Turklāt dažas no studentēm bija piedalījušās kā brīvprātīgās, kad pāvests Francisks viesojās Paragvajā pagājušā gada jūlijā un gribēja vēlreiz redzēt pāvestu.

„Meitenes bija sajūsmā un motivētas” par iespēju apmeklēt pusaudžu Jubileju ar pontifiku.

Pusaudžu Jubileja tika svinēta Romā no 23. līdz 25.aprīlim. Vairāk nekā 60 000 jaunieši piedalījās svētceļojumos, gāja pie grēksūdzes un ņēma dalību pāvesta Franciska vadītajā Svētajā Misē.

Judīte Žakē ir viena no piecpadsmitgadīgajām kinsinjerām, kurai bija izdevība būt to jauniešu vidū, ar kuriem pāvests Francisks tikās Kostaneras upes pludmalē savas apustuliskās vizītes laikā Paragvajā, un kura šogad devās uz Romu. Judīte teica, ka, pateicoties šai pieredzei, viņa ir augusi garīgi: "Mēs tikām svētīti ar to, ka bijām tuvāk Jēzum un Dievam. Man patika arī apmeklēt Vatikānu, lai satiktu pāvestu un ar viņu piedalītos Svētajā Misē." Viņa varēja ieiet arī pa Svētajām durvīm Svētā Pētera bazilikā, kas bija viens no emocionālākajiem brīžiem ceļojuma laikā. „Tu sagatavojies tam garīgi un tu lūdz Dievam dāvāt tev pilnas atlaidas. Tu jūties brīvs, tas ir kā sākt visu no jauna,” viņa komentēja.

Sofiju Mendozu visvairāk uzrunāja pāvesta Franciska sacītais homīlijā, ka laime „nav aplikācija, kuru var lejupielādēt savā mobilajā telefonā”. Šī bija pirmā reize, kad viņa redzēja pāvestu Francisku, un viņai „tas bija skaisti, es jutu apbrīnojamu mieru”.

Foto: Ruth Cardoso