Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Aglona - rekolekciju vieta
20.06.2016 pl. 13:01
Aglonas bazilikas draudze, pabeigusi remontēt klostera telpas, aicina grupas, ģimenes, kā arī individuālus cilvēkus braukt uz svētvietu garīgi atjaunoties ne tikai 15. augusta svētkos, bet visa gada garumā.

Šobrīd klostera ēkā var nakšņot 53 cilvēki. Pieejami septiņi trīsvietīgi numuriņi, kā arī vairāki lielāki, kur var apmesties 6-10 cilvēki. Katrā numuriņā ir duša un tualete. Tūristiem vienas nakts cena bez ēdināšanas ir 10 eiro, bet rekolekciju dalībniekiem cenas ir zemākas – nakšņošana un ēdināšana trīs reizes dienā maksā 15 eiro. Ja ir vajadzīgas plašākas konferenču telpas, bazilika piedāvā šādām vajadzībām pāreju no klostera uz baziliku, ēdamzāli, kā arī t.s. pāvesta istabu.

Aglonas bazilikas prāvests Daumants Abrickis pastāstīja, ka izremontēts ir klostera pirmais un otrais stāvs. Viss darbs paveikts par Aglonas bazilikas līdzekļiem, kas saņemti ziedojumos svētvietā. Trešajam stāvam pagaidām klāt neķersies, jo vispirms jāsakārto Aglonas ģimnāzijas telpas.

Jautāts par rekolekcijas iespējām Aglonas bazilikā, prāvests D. Abrickis atzina, ka jau tagad ir individuāli cilvēki, ģimenes, kas brauc uz svētvietu pavadīt laiku lūgšanā. Aglonas bazilikas draudzē kalpo vairāki priesteri, un viņi ir gatavi garīgi pavadīt ne tikai rekolekciju grupas, bet arī individuālus cilvēkus. Aglonas bazilikā katru dienu tiek svinētas trīs Svētās Mises, kopīgi lūdzas Žēlsirdības kronīti un notiek 24 stundu Vissvētākā Sakramenta adorācija. Prāvests aicina uz Aglonu braukt tagad - vasaras mēnešos - un arī ziemā!
Vairāk info: www.aglonasbazilika.lv

LRKB IC