Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Notiks atmodas konference “Mīlestības ugunī”
23.06.2016 pl. 13:59
Jau šonedēļ – 24. un 25. jūnijā – Rīgā, Dzegužkalnā norisināsies ekumeniskā atmodas konference “Mīlestības ugunī”, kuru vadīs Augsburgas (Vācija) lūgšanu nama vadītājs Johanness Hartls.

Konference sāksies piektdien, 24. jūnijā, pl. 17 un turpināsies līdz pat nākamās dienas vēlam vakaram.

Pasākumu rīko kustība “Dzīvības straumes”. Tās pārstāve Ilze Kurša-Briede pastāstīja, ka nepilnu divu dienu laikā J. Hartls vadīs piecas lekcijas, kuru galvenās tēmas būs slāpes pēc Dieva, mīlestības spēks un lūgšanas gars. Pirmās dienas pasākumu programmu pl. 21 noslēgs Svētā Mise, kuru celebrēs Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Abās dienās daudz laika tiks veltīts slavēšanas lūgšanai. Pirms lekcijām slavēšanu vadīs Māris Veliks no “Radio Marija Latvija”. Slavēšanas lūgšanu vadīs arī slavētāji no Jeruzalemes lūgšanu nama, kas ir viens no 30 lūgšanu namiem Eiropā, kuros lūgšana neapsīkst 24 stundas diennaktī. Slavētāju vidū būs Kaspars Ezeriņš. Tāpat slavēšanā piedalīsies divi jaunieši no Augsburgas lūgšanu nama, kas pēc tam arī aizlūgs par tiem, kuri jutīs nepieciešamību pēc aizlūgšanas.

Vēlamais ziedojums, lai piedalītos pasākumā ir 12 eiro. Tiem, kas nepiedalīsies visu laiku, ziedojums ir mazāks. Bērniem ieeja būs par brīvu. Pasākuma dalībnieki saņems aproces, ar kurām varēs iekļūt konferences teritorijā. Konferences rīkotāji plāno, ka uz to ieradīsies ap 400 līdz 500 dalībnieki. Papildu informācija ir pieejama Facebook lapā: www.facebook.com/atjaunotne.

Dr. J. Hartls ir Augsburgas lūgšanu nama vadītājs, kur lūgšana nenorimst 24 stundas diennaktī. Viņš ir sarakstījis vairākas grāmatas un komponējis pielūgsmes dziesmas. Latviski pieejamas viņa grāmatas „Manā sirdī uguns” un „Basic” – lūgšanu grāmatiņa jauniešiem. Sagatavošanā ir grāmata „Nepieradināmais Dievs”. Katru gadu J. Hartls Augsburgā organizē konferenci „Mehr” (“Vairāk”), kurā piedalās daudzu valstu pārstāvji. Viņš ir pieprasīts lektors visā Eiropā un citās valstīs.

LRKB IC