Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Būt par "pilnvērtīgiem spēlētājiem" dzīvē!
26.07.2016 pl. 20:42
26. jūlijā pāvests ar videovēstījuma starpniecību apsveica Braunsvilas diecēzes jauniešus Amerikas Savienotajās Valstīs. Šī diecēze robežojas ar Meksiku un ir viena no visnabadzīgākajām ASV.

Jauniešu tikšanās šeit tika sarīkota, atzīmējot svētās Annas svētkus. „Svētā Anna ir Jēzus vecmāmiņa,” vēstījumā atgādināja pāvests. „Zinu, ka esat šeit sapulcējušies, lai garīgā veidā vienotos ar Pasaules Jauniešu dienu dalībniekiem Krakovā,” sacīja pāvests. Viņš apliecināja, ka arī pats vēlas būt kopā ar šiem jauniešiem, kas dzīvo Latīņamerikas tuvumā.

Svētais tēvs aicināja jaunos amerikāņus vienmēr skatīties uz priekšu, skatīties uz apvārsni, neļaut, ka dzīve tiem priekšā noliek mūrus, vienmēr uzdrīkstēties gribēt vairāk, vairāk, vairāk, bet tai pašā laikā neaizmirst paskatīties arī atpakaļ uz mantojumu, ko viņi ir saņēmuši no saviem senčiem, no vecvecākiem, no vecākiem. „Tas ir ticības mantojums – tās ticības, kura tagad ir jūsu rīcībā, lai raudzītos uz priekšu,” teica pāvests.

„Zinu, ka daži no jums man var pajautāt: „Tēvs, jūs mums sakāt raudzīties uz apvārsni un atcerēties lietas, bet, ko lai daru šodien?” videovēstījumā atzīmēja Francisks. Viņš aicināja darīt lūk, ko: „Spēlē savu dzīvi! Šodien ņem dzīvi tādu, kāda tā ir, un dari labu citiem. Šodien pasaulē tiek spēlēta spēle, kurā nav vietas rezerves spēlētājiem. Vai nu spēlē kā pilnvērtīgs spēlētājs, vai arī esi ārā. Glabā saņemto atmiņu, raugies uz apvārsni un šodien ņem īstenību savās rokās un ved to uz priekšu, liec tai nest augļus, dari to auglīgu. Dievs aicina tevi būt auglīgam! Dievs tevi aicina izstarot dzīvi. Dievs tevi aicina radīt cerību. Dievs tevi aicina saņemt žēlsirdību un dot žēlsirdību citiem. Dievs tevi aicina būt laimīgam. Nebaidies! Nebaidies! Spēlē visu savu dzīvi! Tāda tā ir!”

Svētais tēvs novēlēja Amerikas jauniešiem skaistu tikšanos un entuziasmu, ar kādu iet uz priekšu. Viņš lūdzās, lai par viņiem rūpējas Jaunava Marija un savu svētību dod Jēzus. „Lūdzu, neaizmirstiet lūgties par mani!” kā vienmēr aicināja pāvests Francisks.

Radiovaticana.va