Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Svētceļnieki uzsāk ceļu
27.07.2016 pl. 15:07
Trešdien, 27.jūlijā, ap četrdesmit svētceļnieku pulcējās pie Liepājās sv.Jāzepa katedrāles, lai pēc priestera svētības dotos ceļā uz Aglonu.

Ap 450 km tālo ceļu līdz Aglonai svētceļnieki dosies ar devīzi "Žēlsirdīgi kā Tēvs", tādā veidā uzsverot šo Žēlsirdības ākārtējo Jubilejas gadu, ko Baznīca šobrīd izdzīvo. Svētceļojuma vadītājs arī šogad ir Aizputes draudzes prāvests Mariušs Kempa.

Mērojot aptuveni 30 km dienā, tiks veltīts laiks gan lūgšanām, gan dziesmām, gan pārdomām un konferencēm par ticību un kristīgo dzīvi, būs arī laiks klusumam, kā arī savstarpējām sarunām. Īpašas Svēto Rakstu vietas, kuras svētceļnieki pārdomās šogad būs ”Kalna sprediķis”, svētā Lūkasa evaņģēlija fragmenti par Dieva žēlsirdību.

Svētceļojuma maršruts: Liepāja – Gavieze – Asīte – Nīgrande – Grīvaiši – Auce – Mežmalieši – Eleja – Bauska – Skaistkalne – (brīva diena) – Darbnīcas – Nereta – Aknīste – Bebrene – Nīcgale – Kalupe – Višķi – Aglona. Tiem, kuri nevar piedalīties visā svētceļojumā, ir iespēja pievienoties ceļā (pr.Mariušs Kempa tel.: 26578580). Aglonā svētceļnieki ieradīsies 13. augusta pēcpusdienā.

“Svētceļojums ir īpaša zīme Svētajā gadā, jo tā ir ceļa ikona, ko veic katrs savā dzīvē. Dzīve ir svētceļojums, un cilvēks ir “viator” (lat. val. ceļinieks), svētceļnieks, kurš veic savu ceļu, līdz sasniedz ilgoto mērķi. Arī, lai sasniegtu Svētās durvis Romā un citās vietās, ikvienam būs jāveic svētceļojums saskaņā ar saviem spēkiem. Tā būs zīme tam, ka arī žēlsirdība ir mērķis, ko sasniegtu un kas pieprasa apņemšanos un upuri. Lai svētceļojums ir atgriešanās stimuls: izejot pa Svētajām durvīm, mēs ļausim sevi apskaut Dieva žēlsirdībai un apņemsimies būt žēlsirdīgi pret citiem, kā Tēvs ir žēlsirdīgs pret mums.” (pāvests Francisks, ”Misericordiae vultus” (14))