Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Liepājas diecēzes jaunieši ceļā uz PJD Krakovā
29.07.2016 pl. 21:42
19. jūlijā plkst. 10.00 divdesmit setiņi Liepājas diecēzes un daži Rīgas jaunieši kopā ar bīskapu Viktoru Stulpinu devās uz Pasaules Jauniešu dienām (PJD) Krakovā. Sagatavošanās posmu grupa pavadīja Varmijas diecēzē, kas kādreiz bija Rīgas Metropolijas daļa.

Tagad diecēzes galvaspilsēta ir Olština, bet senā arhikatedrāle atrodas Fromborkā. Tās pašas dienas vakarā grupu un piecdesmit Francijas jauniešus uzņēma Fatimas Dievmātes draudze Olštinā. Uzņēma ģimenes, jo sagatavojot Jauniešu dienas, izskanēja aicinājums "Atveram savas sirdis un atveram savu māju durvis". Visus pārsteidza poļu nesavtīgā viesmīlība, kas vēl ilgi atbalsosies dalībnieku sirdīs.
Sagatavošanās dienu programma:
20. jūlijā draudze, kas uzņēma grupas sagatavoja savu programmu. Liepājas grupai vietējā atpūtas parkā bija sagatavots izbrauciens ar buru laivām, ar kanoe un pēc pusdienām varēja apmeklēt planetāriju.
21. jūlijā bija rezervēts vesels vilciena sastāvs, kas jauniešus no vairākām draudzēm aizveda uz seno diecēzes galvaspilsētu Fromborku, kur visi kopā svinēja Sv. Misi bīskapa Viktora vadībā. Klātesošie tika iepazīstināti ar Fromborkas vēsturi, bija iespēja apmeklēt Nikolaja Kopernika kapavietu un uzkāpt pils tronī.
22. jūlija rītā gida vadībā varēja iepazīties ar Olštinas pilsētu un pusdienlaikā doties uz Varmijas-Mazūrijas Universitāti.
23. jūlijs bija viena no skaistājām dienām. No Olštinas katedrāles kopā ar gandrīz 800 Francijas, Austrijas un Vācijas jauniešiem liepājnieki piedalījās svētceļojumā uz Giertšvaldi (Ditrihsvaldi). Svētceļojuma sākumā visi kopā lūdzās par Minhenes upuriem. Giertšvaldē Varmijas arhibīskaps-koadjutors Jāzeps Gužiņskis (Józef Górzyński) kopā ar bīskapiem un priesteriem svinēja Sv. Misi pie āra altāra uz kura tika novietota Giertšvaldes Dievmātes svētbilde. Vēlāk sekoja pusdienas, grupas "Stipri ticībā" ("Mocni w wierze") koncerts un adorācija.
24. jūlijs bija paredzēts kā diena kopā ar ģimenēm, kuras uzņēma jauniešus.
25. jūlijā, kopā ar grupu no Čeļabinskas un Jekaterinburgas, ceļš autobusā aizveda uz Krakovu, kur Liepājas grupu uzņēma pavisam jauna draudze, kurai vēl nav savas baznīcas. Sv. Jāņa Pāvila II draudze pagaidām mitinās barakveidīgā baznīciņā, kas priekš Latvijas apstākļiem ir īstas baznīcas apmēros.