Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liepājas Katoļu pamatskolā šogad īstenos starpkultūru izglītības projektu
01.09.2016 pl. 13:54
2016./2017. mācību gadā Liepājas Katoļu pamatskolas atbalsta biedrība sadarbībā ar biedrību "Radi Vidi Pats" uzsāk Eiropas brīvprātīgā darba uzņemšanas projektu „Soli pa solim starpkultūru izglītība Liepājas Katoļu pamatskolā” (Step by step to the intercultural education in Liepaja Catholic primary school).

1. septembrī Liepājas Katoļu pamatskola ar ikgadēju mācību gada atklāšanu Sv. Jāzepa katedrālē savā pulkā uzņems Ivanu  Giannuzzi (Itālija) un Eduardo Sanchez (Spānija), kuri kā brīvprātīgie visu šo mācību gadu darbosies Liepājas Katoļu pamatskolā - organizēs starpbrīžus, pagarinātās darba dienas grupas un āra aktivitātes, kā arī palīdzēs dažādu mācību priekšmetu skolotājiem. Liepājas Katoļu pamatskolas skolēniem un viņu ģimenēm būs iespēja iepazīties ar citu tautu valodu, kultūru, tradīcijām, kā arī iepazīstināt un lepoties ar savu pilsētu un valsti.  

Brīvprātīgais Eduardo par sevi saka, ka ir no Spānijas, precīzāk - no Haenas, Andalūzijā, Spānijas dienvidos. Tā ir klusa kalnu un olīvkoku ieskauta pilsētiņa. Nesen viņš pabeidza studēt pedagoģiju un strādājā Tenisa skolā un skautu nometnēs.

"Man ļoti patīk sports, darbs ar bērniem un ceļošana. Mans hobijs ir kalnu riteņbraukšana un pārgājieni bet man nesagādā ne mazākās problēmas vienmēr uzsākt jaunu sporta veidu. Vienmēr mācīties ko jaunu! Skauti ir vēl viena lieta, kas man ļoti patīk, jo tajā var apvienot darbu ar bērniem un izbaudīt piedzīvojumu dabā. Man patīk vienmēr būt kustībā. Es gribu apskatīt visu pasauli. Katru vasaru ar draugu ceļojam ar busiņu, noīrējam kādu dzīvoklīti un dodamies iepazīt cilvēkus, kultūru un jaunu pieredzi. Es izvēlējos projektu Latvijā, jo es vēlējos jaunu pieredzi darbā ārzemēs un šī valsts ir ļoti atšķirīga no Spānijas. Es gribu atklāt jaunas vērtības, kultūru un sabiedrību. Šajā projektā vēlos iegūt darba pieredzi citā izglītības sistēmā un uzlabot manas valodu zināšanas," atklāj Eduardo.

Ivanai ir 27 gadi un viņa cenšas bagātināt savu dzīvi izmantojot Eiropas brīvprātīgā darba pieredzi. Ivana saka: "Es dzīvoju mazā pilsētiņā kalna galā Konversano, kasatrodas Pūlijas reģionā Itālijas dienvidos. Tā ir pilna ar mākslu, vēsturi un ķiršiem. Man ir brālis un divas māsas. Es esmu jaunākā no visiem. Mēs esam liela ģimene. Es nesen ieguvu maģistra grādu jurispudencē. Gadiem ilgi es esmu pavadījusi pat vasaras studējot. Tagad es beidzot baudu brīvdienas. Neskatoties uz daudzajiem studiju gadiem, nekad neesmu vēlējusies kļūt par juristu vai tiesnesi, bet tomēr es nenožēloju savu studiju izvēli, jo to laikā es esmu mācījusies pacietību, precizitāti un prātīgumu. Es vēl neesmu droša, ko gribu darīt savā dzīvē, bet es zinu, ko gribu ar to darīt - padarīt to lietderīgu. Man patīk lasīt grāmatas. Man allaž somā ir kāda jauna. Ļoti svarīga manas dzīves daļa ir darbs katoļu organizācijā - Azione Cattolica. Tās ietvaros 11 gadus es esmu organizējusi iknedēļas skolotāju tikšanās un dažādas aktivitātes, liturģiskas svinības un izklaides pasākumus, brīvprātīgā darba aktivitātes, vasaras nometnes bērniem un jauniešiem. Liepājas Katoļu pamatskolas projekts piedāvā man darīt lietas, kas man patiešām patīk ar jauniem cilvēkiem, jaunā vidē, atkal ieelpot spirdzinošo Baltijas jūras gaisu. Atklāt valsti, kuru dienvideiropieši tik labi nepazīst, man šķiet vēl vilinošāk. Ziņa, ko vēlos nosūtīt Pasaulei - Lai jums visiem jauki sapņi!"

Eiropas Brīvprātīgā darba projektu atbalsta Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra un finansē Es programma Erasmus +.

Biedrības „Radi vidi pats” kordinatore Agata Babina