Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

LTV1 piedāvā noskatīties Mātes Terēzes kanonizācijas dievkalpojumu atkārtojumā
05.09.2016 pl. 14:53
4. septembrī Vatikānā pāvests Francisks dievkalpojuma laikā par svēto pasludināja Māti Terēzi no Kalkutas. Portālā lsm.lv Latvijas Televīzijā translēto dievkalpojumu ar komentāriem latviešu valodā tagad var noskatīties arī atkārtojumā.

Atkārtojuma tiešraidi no kanonizācijas svinībām Vatikānā ar pr. Andra Kravaļa un Dr. Theol. Baibas Brūderes komentāriem no studijas var noskatīties šeit.

Mātes Terēzes kanonizācijas svinībās piedālījās vairāk nekā 120 tūkstoši ticīgo. Māte Terēze - ar pasaules vārdu Agnese Gondža Bojadžiu - dzimusi 1910. gada 26. augustā albāņu ģimenē. Viņas dzīve bija nesavtīgas mīlestības kalpojums nabagiem, slimiem, mirstošiem un nemīlētiem. Par savu darbību Žēlsirdības misionāru kongregācijas dibinātāja saņēma neskaitāmas balvas. 1979. gadā Mātei Terēzei tika piešķirta Nobela Miera prēmija. Viņa nomira 1997. gada 5. septembrī 87 gadu vecumā. 2003. gada 19. oktobrī Jānis Pāvils II pasludināja viņu par svētīgo.

Mātes Terēzes no Kalkutas kanonizācijas svinībās piedalījās arī Albānijas Republikas prezidents Bujars Nišani, Indijas ārlietu ministrs Sušma Svarajs, Spānijas karaliene Sofija, kā arī Nīderlandes, Sanmarīno, Nigērijas, Hondurasas, Itālijas, Panamas, Austrijas, Horvātijas, Ganas, Ķīnas, ASV un citu valstu pārstāvji.