Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Rīgā sāks darboties Tezē Eiropas jauniešu tikšanās sagatavošanas centrs
04.10.2016 pl. 16:00
Sakarā ar Tezē Eiropas jauniešu tikšanās pasākumu, kas Rīgā norisināsies gadu mijā, šonedēļ Rīgā sāks darboties Tezē sagatavošanas centrs, kuru palīdzēja iekārtot Tezē brāļi un brīvprātīgie, vēsta LRKB Informācijas centrs.

Kā pastāstīja Tezē brālis Han-Jol (Han-Yol), Rīgā patlaban dzīvo seši dažādu tautību Tezē brāļi, divas Svētā Andreja kopienas māsas, kā arī desmit brīvprātīgie, kuri pārstāv astoņas valstis. Tāpat viņš pastāstīja, ka sagatavošanas centrs Palasta ielā 3, Rīgā, būs atvērts no otrdienas līdz sestdienai no pl. 10 līdz 12, savukārt no otrdienas līdz piektdienai arī pēcpusdienās no pl. 15 līdz 18. Tajā būs iespēja satikt brāļus, uzdot sevi interesējošus jautājumus, aprunāties, kopā iedzert tēju. Tā būs galvenā vieta, no kuras tiks plānotas vizītes draudzēs un citas aktivitātes.

Brāļi ļoti priecāsies, ja atbraukušajiem brīvprātīgajiem pievienosies arī latvieši. “Jo tuvāk nāks Jaunā gada sagaidīšanas pasākums, jo vairāk palīdzības būs nepieciešams. Tomēr būtu labi, ja brīvprātīgie sāktu pievienoties jau tagad, jo ir labi savstarpēji iepazīties, apzināt, cik kuram ir brīvā laika, lai nevajadzētu kaut ko sasteigt pēdējā brīdī,” paskaidroja brālis Han-Jol. Pēc viņa sacītā, jau patlaban būtu ļoti vajadzīgi latviešu valodā runājoši brīvprātīgie, kas varētu atbildēt uz telefona zvaniem, kopā ar brāļiem un brīvprātīgajiem dotos uz draudzēm un institūcijām. “Mēs nezinām jūsu valodu, tāpēc būtu labi, ja šajās tikšanās reizēs pievienotos arī vietējie brīvprātīgie.”

Pēc tam, protams, būs arvien vairāk darbu un pienākumu. Brālis arī uzsver, ka brīvprātīgajam nav jāvelta šai kalpošanai neierobežots laiks. Katrs var izvēlēties sev ērtākos laikus. Lai pieteiktos, vislabāk ir pašam atnākt uz sagatavošanas centru un iepazīt gan brāļus, gan citus palīgus. Protams, var sazināties arī elektroniski, rakstot uz e-pastu info@taizeriga2016.lv.

Brāļi arī atgādina, ka no 4. oktobra Rīgas dievnamos notiks Tezē lūgšanas. No otrdienas līdz sestdienai Tezē rīta lūgšana pl. 9.15 notiks Rīgas Doma Marijas kapelā, bet pusdienu lūgšana pl. 12 notiks Svētā Jēkaba katedrālē. Katru pirmdienu pl. 18 lūgšana notiks Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā. 

LRKB IC