Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Uzņemtajā video Marks Vālbergs stāsta, kāpēc viņš ciena priesterus
10.10.2016 pl. 17:41
Savā tiešsaistes video aktieris Marks Vālbergs (Mark Wahlberg) sacījis, ka viņš lūgsies par aicinājumiem uz priesterību, ko viņš tik augstu vērtē dēļ tā, kāda loma viņa paša dzīvē bijusi tieši priesteriem.

Vālbergs šo video atskaņoja kā sveicienu visiem klātesošajiem, kas piedalījās diecēžu atbildīgo par aicinājumiem nacionālajā konferencē, kas notika viņa dzimtajā Bostonā.

“Es vēlos, lai jūs zinātu par manu atbalstu jūsu darbam aicinājumu uz priesterību veicināšanā, jo es vēlos, lai maniem bērniem un nākamajām paaudzēm viņu dzīvēs būtu labi priesteri, tieši tāpat, kā bija man,” viņš saka savā video, ko Providensas diecēzes aicinājumu birojs publicēja sociālajā tīklā Facebook.

“Mana katoļticība ir enkurs, kas notur visu, ko savā dzīvē daru. Manās ikdienas lūgšanās es lūdzu pēc vadības un stipruma manā aicinājumā kā vīram un tēvam,” viņš saka.

Marks, kurš pazīstams pēc lomām filmās “Absolūtā vētra”, “Pērtiķu planēta”, “Atkritēji”, “Cīnītājs” un "Deepwater Horizon: Liesmas okeānā", atklāti runā par savu katolisko ticību un mīlestību uz Baznīcu. Viņš ik dienas piedalās Svētajā Misē, un bieži runā par ticības lomu viņa dzīvē.

Savā videoierakstā viņš dalās pārdomās par “daudziem brīnišķīgiem priesteriem”, kurus viņam bijusi dāvāta svētība savā dzīvē pazīt.

“Uzaugot Dorčesterā (red.: Bostonas rajons) es šad un tad iekūlos nepatikšanās, bet man blakus vienmēr bija priesteris, kas bija gatavs palīdzēt,” viņš stāsta.

“Mani salaulāja priesteris. Manus bērnus kristīja priesteris. Un katrreiz, kad kāds manā ģimenē nomira, viņus visus izvadīja priesteris. Mani grēki top piedoti, kad eju uz grēksūdzi pie priestera. Katru reizi, kad esmu Svētajā Misē, tās ir priestera rokas, no kurām es saņemu Jēzus Kristus Miesu un Asinis, kas stiprina mani dalīties savā katoliskajā ticībā ar citiem.”

“Mēs, katoļticīgie, paļaujamies uz jums, ka dosiet mums labus un svētus priesterus,” Vālbergs noslēdza. “Izbaudiet šo nedēļu manā dzimtajā pilsētā, un ziniet, ka es lūgšos par jums un jūsu panākumiem. Paldies par visu, ko jūs darāt, un lai Dievs jūs svētī.”

Pagājušogad Vālbergs kalpoja kā pasākuma vadītājs, kad pāvests Francisks apmeklēja Pasaules Ģimeņu tikšanos Filadelfijā.

Video ar aktiera M.Vālberga runu var noskatīties šeit.

 Catholicnewsagency.com
Tulk.: D.B.


Skatīties YouTube