Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Imams: jūsu naids nenāk no islāma
17.10.2016 pl. 12:24
Minhenes imams Benjamins Idrics (Benjamin Idriz) uzskata, ka musulmaņiem jānostājas pret  teroristiem, kas ļaunprātīgi izmanto islāmu. Viņš min arī iespējamos iemeslus jauno musulmaņu radikalizācijai.

Imams no Minhenes Benjamins Idrics pēc uzbrukumiem Bavārijā cer uz „vienotību cilvēcības garā”. Musulmaņi, kristieši, jūdi un citi pēc amoka skrējiena Minhenē piedzīvoja kopīgas sēras, Idrics teica Minhenes baznīcas laikrakstam. Lielākā daļa upuru bija musulmaņi. Kopējās sēras notikumu vietā un Doma baznīcā bija „vērtīgas, paliekošas zīmes”.

Dažādie uzbrukumu apstākļi Ansbahā, Vircburgā un Minhenē liecināja, ka teroram nav ne patiesa, ne iedomāta pamatojuma. Terorisms ir terorisms, „vienalga, no kā tas izriet un pret ko tas vērsts”, teica Bavārijas Islāma foruma priekšsēdētājs. Musulmaņiem jānostājas pret tiem, kas viņu reliģiju „tik baigā veidā izmanto”.

„Jūs neko neesat sapratuši no Dieva žēlsirdības”

Uzbrucēji Francijā un Bavārijā tikai uzdevās vai iegalvoja sev, ka ir musulmaņi, Idrics turpināja. Viņiem un tiem, kas viņiem simpatizē, viņš saka: „Jūsu naids nenāk no mūsu reliģijas! Jūsu vardarbība nenāk no mūsu pravieša! Jūs neko neesat sapratuši no Dieva žēlsirdības un neko – no viņa Korāna!” Viņiem jāvēršas pie visžēlīgā Allaha, lai viņš tos atved atpakaļ uz sava ticības, saprāta un cilvēcības ceļa.

Kā iespējamo iemeslu tam, ka jaunie musulmaņi īsā laikā ir radikalizējušies, Idrics min iesaistīto biogrāfijas un nepietiekamo izpratni par islāmu. Izšķirošs faktors varētu būt arī „mūsu pasaules slimīgā situācija” ar bagāto cilvēku dominanci pār nabadzīgajiem, ar kariem, kā arī ar nicinošo attieksmi pret cilvēku un vidi. Mošejas diemžēl arvien vēl neattaisno savu uzdevumu izglītot. Musulmaņiem un nemusulmaņiem vajadzētu būt izglītotiem, pašapzinīgiem un patstāvīgiem cilvēkiem. Turklāt vajadzētu vairāk informācijas par pavisam normāliem musulmaņiem.

Katholisch.de
Tulk.: S.Veita
Foto:wikipedia.org