Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Jaunā jezuītu ģenerālpriekšnieka Arturo Sozas pirmā Svētā Mise
18.10.2016 pl. 15:22
Sestdien, 15. oktobrī jezuītu galvenajā dievnamā, Romas baznīcā “Il Gesù” pirmo Svēto Misi Jēzus Sadraudzības jaunā ģenerālpriekšnieka amatā svinēja tēvs Arturo Soza. Homīlijā viņš pieskārās vairākiem punktiem.

Viens no tiem – Sadraudzības apustuliskās kopības glabāšana. Uzsākot pildīt sev uzticētos pienākumus, jezuītu ordeņa vadītājs citēja svētā Ignācija vārdus: “Sadraudzība nav veidota ar cilvēciskiem līdzekļiem un ar tiem to nav iespējams glabāt un attīstīt. Tas ir iespējams tikai ar Kristus, Dieva un mūsu Kunga visvareno roku. Tikai Viņā ir jāliek mūsu cerība.”
Tēvs Soza norādīja, ka Jēzus Sadraudzības kopība ir atkarīga no katra tās locekļa garīgās dzīves, tāpēc jezuītus viņus aicina to aktīvi kopt, neaizmirstot, ka tai pašā laikā ir nepieciešams ārkārtējs intelektuālais dziļums, lai radoši apsvērtu veidus, ar kādiem ordeņa biedru kalpojums Jēzus Kristus misijai būtu patiešām efektīvs.

“Ir nepieciešams, lai iekšējā dimensija būtu vienota ar intelektuālo, lai spētu saprast cilvēces vēstures brīdi, kurā dzīvojam un palīdzētu meklēt alternatīvas, lai pārvarētu nabadzību, nevienlīdzību un apspiestību,” teica jaunais jezuītu ģenerālpriekšnieks. Viņš aicināja uzdot būtiskus jautājumus teoloģijai un padziļināt sapratni par ticību.

Tēvs Arturo Soza runāja arī par sadarbību. “Vēlamies dāsni sadarboties ar citiem, Baznīcā un ārpus tās, apzinoties, ka esam aicināti piedalīties Jēzus Kristus misijā, kura nepieder tikai mums, bet kurā dalāmies ar daudziem vīriešiem un sievietēm, kas savu dzīvi veltī kalpošanā citiem,” sacīja reliģiskais. Sadarbību viņš saistīja ar paacinājumiem. Sadarbības gaitā tēvs Soza cer rast jaunus ordeņa biedrus. Viņš neslēpa, ka vēlas palielināt jezuītu skaitu, jo plašajā darba laukā to nekad nevar būt par daudz.

Kā Jēzus Sadraudzības vienotības simbols uz baznīcas “Il Gesù” altāra šais dienās ir novietota urna ar ordeņa svēto un svētīgo relikvijām. Urnu ir izgatavojis itāļu mākslinieks Ernesto Lamaņja.

Radiovaticana.va
Foto: http://gc36.org