Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Tezē lūgšanās vienoti uzsāk Jauno Baznīcas gadu
28.11.2016 pl. 15:00

Sagaidot Adventa pirmo svētdienu, 26.novembra vakarā Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē pilsētas draudžu pārstāvji un interesenti pulcējās uz ekumenisko Tezē lūgšanu vakaru.

Vakara apmeklētājus Tezē lūgšanu dziesmās vadīja luterāņu un katoļu draudžu jaunieši un tika aizlūgts par kristiešu vienotību Latvijā un Liepājā, par tiem, kas ir bez darba un iztikas līdzekļiem, tiem, kas ir atkarības važās, par stiprām ģimenēm Latvijā un Liepājā, Tezē jauniešu tikšanos Rīgā un drosmi katram apliecināt Kristu savā ikdienā.

Vakara īpašais viesis brālis Filips no Tezē kopienas Francijā uzsvēra, ka Adventa laiks atgādina mums būt priecīgiem - kristīgā ticībā radīt prieku un uzticēšanos, atbrīvoties no dusmības un naida.

Edīte Tankelsone informēja par Tezē lūgšanu kopienas aktualitātēm. Nākošais šāds Tezē lūgšanu vakars plānots 2017.gada februāra beigās Latvijas Apvienotās Metodistu baznīcas Liepājas draudzē. Ikmēneša lūgšanu tikšanās Liepājas Brāļu evaņģēliski luteriskā draudzē (Cenkones ielā 3), notiek katra mēneša otrajā un ceturtajā sestdienā pulksten 17.00. 18. decembrī pulksten 17.00 notiks Tezē lūgšanas Liepājas novadā – Aizputes katoļu baznīcā (Kuldīgas ielā 3).

Šogad Eiropas Tezē jauniešu tikšanās notiks Rīgā no 28.decembra līdz pat 1.janvārim, kurās piedalīsies vairāk kā 15 000 jaunieši no dažādām valstīm. Mērķauditorija Eiropas Tezē notikuma tikšanās reizei ir 17 līdz 35 gadus jauni jaunieši. Interesentiem jāpiereģistrējas līdz 1.decembrim www.taizeriga.lv . Arī pieaugušie aicināti apmeklēt Tezē vakara lūgšanas Rīgā. Interesenti no Liepājas, kas kopīgi vēlas braukt uz Tezē vakara lūgšanu 29.decembrī Rīgā, ir aicināti pieteikties pie Edītes Ozolas (mob.20367464).

2017. gada 8.aprīlī no Liepājas plānots 12 dienu brauciens uz Tezē kopienu Francijā. Interesenti aicināti pieteikties pie Edītes Tankelsones (mob. 26393055).

Tezē lūgšanu vakara noslēgumā LELB Liepājas bīskaps Hanss Martins Jensons apsveica klātesošos ar Jaunā Baznīcas gada iesākumu un aicināja uz kopīgu vakara sadraudzību Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāles sakristejā.

Ilze Vitāle
Foto: Katedrāle.lv